Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Dobrica Ćosić davno je priznao: Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž

Samo laž Srbiju spašava? Naravno lažemo i mi Hrvati sebi i drugima, ali ne lažemo tako kreativno i samouvjereno kao Srbi. Hrvatsku ćemo radije popljuvati nego pohvaliti. Oni će drsko i samosvjesno lagati

Komentari 19

KO
koraknaprijed
07:47 29.09.2022.

Ako Srbija nije nikoga napala onda Vučić nije Srbin. Koga je on predstavljao 1995 u Glini i za koga je tražio granicu na liniji Virovitica- Karlovac- Karlobag?

VL
PO
Poskok
07:38 29.09.2022.

U sriduuuuu 🎯

VL
DU
Deleted user
08:22 29.09.2022.

Bolje pogođeno je znamenito: Ne umemo da radimo, ali umemo da se bijemo! I to je bila laž... Izgubili četiri rata u nizu! D. Ćosić je bio, blago rečeno, osrednje obrazovan - kad se interpretira njegova izjava, stječe se dojam da su se Srbi doista "spasili", ne, oni su na samom začelju po ekon. pokazateljima i tamo se živi teško, plaće su male, korupcija velika itd. itd. "Spas" bi bio u skandinavskom modelu, da se puno i naporno radi, da se šanse za boljitak vide u izvozu ind. roba i usluga, da nema samohvale, da sve podređeno čovjeku, da se uredno plaća porez i zauzvrat ima soc. država itd. itd. Do toga se laganjem sigurno ne stiže, lažljivost je "kafanski" doseg...

VL
ST
starigrad
08:33 29.09.2022.

Hvala na potvrdivanju misljenja!!! Vec dugo zakljucujem da je rat Ukrajine i Rusije, jako slican nasem. Ruska skola je kod nas vec "delovala"!

VL
Avatar Manolique
Manolique
08:34 29.09.2022.

Ovaj Vulin stvarno izgleda kao da je izašao iz Gospodara prstenova, kombinacija vilenjaka i onih patuljaka.

VL
DU
Deleted user
07:53 29.09.2022.

Po njima su i Adam i Eva bili Srbi....

VL
Avatar RuAF
RuAF
08:30 29.09.2022.

Srbi su Dražu Mihajlovića rehabilitirali i proglasili antifašistom. Fotografije razdraganih chetnika sa Njemcima i Talijanima ih u tome nisu nimalo omele. Dobrica je bio u pravu.

VL
DU
Deleted user
07:54 29.09.2022.

tko je ovo na slici vulin ili krovinovi iz petrinje..

VL
Avatar quo_vadis
quo_vadis
13:21 29.09.2022.

razmišljam na koju životinju ova babura liči i ne mogu se sjetit....ako netko ima ideju,neka predloži...

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
07:54 29.09.2022.

U četvrtak.

VL
UV
uvekuvek
08:30 29.09.2022.

Da vidimo šta reče Igor Mandić Hrvatski pisac:ŠTA, zapravo, replicira naslov „Zauzeto, Hrvat", Iz vaše poslednje knjige kolumni? - Ironično, ali tačno replicira ono što se događalo tokom gradanskog rata u Hrvatskoj. Bande koje su pljačkale po srpskim krajevima poo Lici, Kordunu, Zagori, nakon procesa etničkog čišćenja obavljale su i proces materijalnog čišćenja, pa kad bi bande prošle, onda bi na kućama koje ne bi spalile ostavljale beleg, kao da su zagovnali tu kuću sa oznakom „Zauzeto, Hrvat", da se neko ne bi usudio tu useliti, jer će se osvajači vratiti da eksploatišu to što su osvojili. Neki su se vratili neki nisu, ali govnasti natpis je ostao, još se može videti na nekim kućama oko Gospića. To ono što krvavo obeležava hrvatsku stvarnost do danas. Ta nepravda nije ispravljena, „Zauzeto, Hrvat" je ostalo, ne samo u materijalnom smislu, nego je i moralno politički ostalo. Hrvati su zauzeli sve srpsko u Hrvatskoj, tako da je taj moj jad, i žal, zato što se to dogodilo bio izražen kroz sam naslov.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.