Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prihodi rasli

Dobri poslovni rezultati HT-a: Povećanje operativne dobiti za 0,8 posto

Zagreb:  Nova zgrada HT-a
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
24.02.2023.
u 10:45

Kapitalna ulaganja iznosila su 1,7 milijardi kuna (231 milijun eura), a iz kompanije ističu kako su tim iznosom najveći sektorski investitor te da su premašili inicijalni plan za 2022

U vrlo zahtjevnoj godini te usprkos sve većim izazovima u makroekonomskom okruženju, uz inflacijske pritiske i dosad nezapamćene cijene energenata, uspješno smo ostvarili dobre poslovne rezultate što nam je omogućilo da ulaganja održimo na prošlogodišnjoj razini. Tim je riječima predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis komentirao poslovanje u 2022. godini u kojoj su prihodi rasli 2,2% te su dosegnuli 7,4 milijarde kuna.

Kapitalna ulaganja iznosila su 1,7 milijardi kuna (231 milijun eura), a iz kompanije ističu kako su tim iznosom najveći sektorski investitor te da su premašili inicijalni plan za 2022. Neto dobiti povećana je za 10,5% na 655 milijuna kuna, a taj je skok "prvenstveno rezultat normalizacije amortizacijskih troškova koji su najvišu razinu dosegnuli u prvoj polovici 2021.

U izvješću o poslovanju u prošloj godini iz HT-a ističu i kako su proveli najveći otkup dionica u povijesti Društva, kupnjom "svježih" 979.444 dionica HT-a na Zagrebačkoj burzi u okviru Programa otkupa dionica. HT platio je ekvivalentnu vrijednost od 180,4 milijuna kuna za stjecanje dionica Društva, što je rast od 81% u odnosu na 2021. 

>> VIDEO: Poznati Hrvati više ne skrivaju da su presadili kosu, a rezultati zahvata, koji traje i 10 h, su odlični

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije