Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE ISTA VRSTA'

Dobra vijest za potrošače: Plin u boci neće drastično poskupjeti u travnju

Plin će u Hrvatskoj osjetno poskupjeti
Marko Prpic/PIXSELL
03.02.2022.
u 11:58

Brešković govori da je boca zadnjih mjeseci poskupjela ua 30-ak kuna, a iznad trenutnih 150 kuna ne bi smjela ići

Iako će većina kućanstava od 1. travnja doživjeti drastičan porast u mjesečnoj cijeni računa, korisnici plina u boci izbjeći će ovaj problem, javlja Slobodna Dalmacija

Naime, ova vrsta plina neće toliko poskupjeti jer nije riječ o istom gorivu. Ovaj koji drastično poskupljuje je zemni plin koji stiže iz Rusije kilometarskim plinovodima, a poskupljuje zbog političkih odnosa između Rusije i Europe.

- To nije isti plin. Ovaj plin u bocama koje građani koriste u svojim kućama za kuhanje jest tekući naftni plin koji kod nas prerađuju u rafinerijama u Rijeci i Sisku. Njegove su cijene vezane za cijenu nafte i svakog utorka nama Ina šalje cjenik - objašnjava vlasnik tvrtke 'Brešković Gas' Ivan Brešković. 

Brešković govori da je boca zadnjih mjeseci poskupjela ua 30-ak kuna, a iznad trenutnih 150 kuna ne bi smjela ići. 

>> VIDEO I cijene kave lete u nebo: Pripremite se na poskupljenja omiljenog napitka do travnja

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
13:40 03.02.2022.

ne poskupljuje plin zbog političkih odnosa između Rusije i Europe, već zbog toga što nitko u europi ne zaključuje dugoročne ugovore, već političari trube o zelenoj tranziciji. naučite razlikovati uzroke od posljedice. ako vi trebate plin, niste ga ugovorili, plaćate cijenu na burzi. eu sa svojim energetskim paketima je ovo napravila, ali neće priznati. sva ova umjetna kriza ima jedan cilj, dobro zaraditi. niste shvatili još tko sad kupuje par puta skuplji plin... nije vam u glavu došlo da rus ispunjava sve ugovore za plin. a da bude slao milijarde dolara vrijedan plin bez ugovora, e to bi bila kriva poslovna odluka. rusija nema povjerenja u zapad, niti joj zapad bilo čime to povjerenje ulijeva. kolko platiš, tolko dobijaš. nisu naši mediji htjeli nam pojasniti uvjete koje je katar dao uniji. nema daljnje preprodaje plina zemljama izvan eu-a. znači... sad europa plin prodaje ukrajini, ruski plin koji ni ne napusti ukrajinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije