Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio šest godina

Zatočio je, tukao je palicom 
za bejzbol i silovao

Ilustracija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
04.11.2013.
u 17:04

Prema optužnici, djevojci s kojom je bio prošle godine neko vrijeme u vezi prijetio je, zlostavljao je, danima je držao zatočenu u stanu, a na kraju ju je i silovao

–  Na ovoj bejzbolskoj palici tragovi su krvi. Njome ću ti polomiti koljena ako me ne oraspoložiš! –  jedna je od prijetnji kojih se naslušala 29-godišnjakinja, a uputio joj ih je Aleksandar Č. (29).

Prema optužnici, djevojci s kojom je bio prošle godine neko vrijeme u vezi prijetio je, zlostavljao je, danima je držao zatočenu u stanu, a na kraju ju se i silovao.  Zbog  svega  toga na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen  na  šest  godina  zatvora,  a presudu mu je izreklo vijeće pod presjedanjem sutkinje Tanje Pavelin Borzić.

U  obrazloženju presude sutkinja je navela da je vijeće povjerovalo iskazu žrtve, koja je u sudnici kroz suze ispričala pakao kroz koji je prolazila lani, od kraja rujna do kraja listopada.

– Bili  smo u vezi, a on me u više navrata zaključavao u svom stanu. Mogla sam  izići samo kada mu je bila potrebna hrana i novac po koje me je slao. Prijetio je da će nauditi meni i mojim roditeljima i to je bio razlog zašto sam mu se iz straha vraćala. Šamarao me  bez razloga, a jednom me je izudarao i bejzbolskom palicom. Da ne bih vikala i zvala pomoć, na usta mi je stavljao ruku, a jednom mi je u usta čak i ugurao deku da bih prestala zapomagati. U više navrata me prisiljavao na spolne odnose, a to je vrlo često i snimao mobitelom – ispričala je djevojka.

Tortura  je  trajala do kraja listopada kada je sve to odlučila prekinuti. No lani u prosincu Aleksandar Č. joj je ušao u trag putem Facebooka te ju je uvjerio da obnove ljubavnu vezu. Tortura se nakon toga ponovo nastavila, jer ju je prisiljavao na seksualne odnose te ju je zaključavao u stan, prijeteći joj ubojstvom roditelja. Kulminacija strahota kroz koje je prolazila dogodila se lanjskog Božića, kada joj je ruke vezao špagom.

– Naredio je da ih držim u zraku, a kada bih ih spustila, tukao me bejzbolskom palicom. Nakon toga me vezao za krevet i udarao šakama, a kada sam zaplakala, u usta mi je ugurao čarapu. Trajalo je to desetak sati. A onda me poslao prijateljima da mu donesem 300  kuna. Maltretiranje se i nakon toga nastavilo, a u jednom trenutku sve to više nisam mogla izdržati. Poslala sam SMS-majci moleći je za pomoć. Uskoro su moji roditelji došli zajedno s policajcima i oslobodili me – ispričala je 29-godišnjakinja.

Aleksandar Č. branio se da je djevojka s njim bila u dobrovoljnoj vezi, dok je njegov odvjetnik istaknuo da Aleksandar Č. i dan danas pati za njom!?

– Njih su se dvoje trebali vjenčati – tvrdio je branitelj.

No sudsko vijeće nije mu povjerovalo, tim više što su priče žrtve potvrdili njezini  roditelji, ali i bivša djevojka Aleksandra Č. koja je također kazala da ju je maltretirao. Vještak psihijatar optuženika je opisao kao agresivnu osobu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije