Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obolio od parkinsona

Dobio 197.000 eura odštete jer je zbog lijeka postao kockar i gay

Didier Jambart
AFP/Pixsell
29.11.2012.
u 16:21

Sve dok 2005. godine nije otkrio povezanost karakternih promjena s uzimanjem kobnog lijeka, Didier Jambart prokockao je 82.000 eura te vrijeme provodio u potrazi za seksualnim partnerima preko interneta

Francuzu Didieru Jambartu sud u Rennesu u srijedu je dodijelio 197.000 eura odštete jer ga je uzimanje lijeka Requipa pretvorilo u kockara i homoseksualca.

Jambartu je 2003. godine dijagnosticirana Parkinsonova bolest, a da bi se izliječio, Francuz je počeo piti kontroverzni lijek koji mu je sljedeće dvije godine život pretvorio u pravi pakao, navodi Daily Mail.

Taj je uspješni menadžer, obični obiteljski čovjek i otac dvoje djece iz grada Nantesa tijekom konzumacije Requipa potpuno promijenio ćud i navike. Postao je ovisnik o seksualnim odnosima s istospolnim partnerima i pasionirani kockar, što je njegovu obitelj, kako sam kaže, stajalo ''godina i godina patnje''.

Sve dok 2005. godine nije otkrio povezanost karakternih promjena s uzimanjem kobnog lijeka, Jambart je prokockao 82.000 eura te vrijeme provodio u potrazi za seksualnim partnerima preko interneta. Bio je toliko očajan da je na kraju prodavao i igračke svoje djece kako bi reklamirao pružanje seksualnih usluga. Jednom je čak i silovan jer je stupio u kontakt s takvom osobom.

No sada je njegovu patnju priznao i sud koji je britanskom farmaceutskom gigantu GlaxoSmithKlineu naredio da oštećenom Francuzu isplati novčanu naknadu.

>>'Treba oduzeti licencu onima koji su nepotrebno propisivali lijekove'

Komentara 4

IO
Iohannes
17:12 29.11.2012.

Imaju sreće ovi stručnjaci što su u Francuskoj gdje nema demokracije. Da su u HR naši bi im pravnici objasnili da se dotični gospodin slobodno opredijelio za gay-orijentaciju i da se takvo opredijeljeno nipošto ne može smatrati poremećajem. Štoviše, očekujemm da će naši stručnjaci tužiti Sudu pravde francuske pravnike jer narušavaju principe Zakona o zabrani diskriminacije.

MK
mkeca
17:04 29.11.2012.

Nevjerojatno! Lijek nekoga može pretvoriti u homoseksualca, a ne postoji mogućnost povratne reakcije - izliječenja?!?!?!

LP
lovacke_price
17:06 29.11.2012.

haha! sumnjam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije