Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šalju im uplatnice

Dobili opomenu, a u bolnici nisu ni bili

01.09.2010.,  Zagreb - Klinicki bolnicki centar Zagreb, Rebro na Kispaticevoj 12. Ulaz u Hitnu sluzbu.
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
14.11.2015.
u 18:30

I iz HZZO-a pozivaju osiguranike da im se jave ako imaju bilo kakve dvojbe u račune koje su primili od KBC-a Rebro

Za navodni dug manji od 30 kuna i napravljen prije nekoliko godina u KBC­-u Zagreb ovih je dana na kućnu adresu stigla opomena s uplatnicom na više od 300 kuna.

Iznos je to uvećan za odvjetničke troškove koje brojni građani ovih dana dobivaju uime duga koji su u našoj najvećoj bolnici napravili godinama unatrag.

Dio pacijenata svjedoči kako nikada nisu ni bili na Rebru, drugi da u to vrijeme nisu bili ni u državi, pojedini u računovodstvo Rebra odlaze s uredno sačuvanim računima kao dokazom da su "dug" davno platili, a neki ističu i kako nikad nisu dobili nikakav račun, opomenu za nešto što sada moraju platiti uvećano za odvjetničke troškove...

Scenarija je mnogo, a među njima i onaj prema kojem pacijenti odlaze u računovodstvo te bolnice i direktno plaćaju dug za koji ih se tereti te tako spašavaju novčanik dodatnih velikih odvjetničkih troškova. Zašto je uopće angažiran odvjetnički ured za utjerivanje dugova pacijentima te za koje se to razdoblje konkretno radi i po kojim uvjetima oni taj posao obavljaju, pitanja su na koja nismo dobili odgovor u KBC-­u Zagreb do zaključenja ovog izdanja, a s odvjetničkim uredom nismo uspjeli niti stupiti u telefonski kontakt. U Ministarstvu zdravlja nastojali smo provjeriti je li je riječ o nekoj kolektivnoj akciji te je li revizija bolničkih dužnika i naplata dugova plan u svim hrvatskim bolnicama, no nisu odgovorili.

A Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) pozvao je osiguranike koji su primili račune od KBC-a Zagreb da im se jave ako imaju bilo kakve dvojbe te da provjere status osiguranja u vrijeme korištenja zdravstvene zaštite.

>> Redovno sam plaćao struju, a isključili su mi je zbog tuđeg duga 

>> Na Rebru zalisci, rožnice i krvne žile za sve bolnice

Komentara 3

FR
franjom18
05:53 15.11.2015.

to su neke izmisljotine, treba love, pa ajmo neke dugove, stare godinama i sad je mogucnost ovrha, svakom si kalabasteru duzan, koji se god sjeti, i jos ti nitko ne moze objasnit za sta, isto je i sa dopunskim osiguranjima, dug, ako i je to je pogreska, njihova i neka to sami saniraju,

NI
ninja72
11:06 15.11.2015.

Jos jedna provedba iz: Plan 21.

Avatar deziderij
deziderij
10:19 16.11.2015.

Kako li je ovo moguće u "pravno-pravednoj" banana državi HR ? Dobiti račun tek tako bez ikakve osnove ? Ali ni to nije dovoljno. Pri tome se morate pravdati i dokazivati da bijelo nije bijelo jer ako to ne učinite slijedi prijetnja ovrhom. Nije važno jesu li krivi ( lažni ) računi od stotinu ili hiljadu kuna. Oni samo žele lovu jer to su "institucije koje svoj posao rade". Ne trebamo se previše ni čuditi jer to je postalo normalno u lopovsko-pljačkaškoj "pravnoj" banana državi HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije