Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

'Dobar dan, ja sam prvi čipirani čovjek u svijetu i dolazim u Zagreb'

naslovnica 18.3.
Foto: VL
18.03.2016.
u 00:17

– Kada bi bilo moguće putovati kroz vrijeme, volio bih otići unaprijed do, recimo, 2216. pa vidjeti kako će svijet tada izgledati – kazao je u ekskluzivnom intervju Večernjem listu profesor Kevin Warwick

Već 1998. godine dao si je ugraditi RFID čip kojim je mogao paliti svjetlo, grijanje, upravljati uređajima povezanim s računalom koja se nalaze u njegovoj blizini. Četiri godine poslije u Warwickovu ruku ugrađen je i znatno kompleksniji sustav od stotinu elektroda. Izravno je “uključen” u njegov živčani sustav. Zbog ovako hrabrih pokusa u britanskim je medijima dobio i nadimak – Kapetan Kiborg. Warwick tvrdi da će ovo istraživanje otvoriti neslućene mogućnosti razvoja ljudskog mozga, ali i liječenja nekih do sada neizlječivih bolesti.

Upravo je danas profesor Kevin Warwick u Zagrebu gdje će održati predavanje u sklopu konferencije Život u digitalno doba koju priređuje Visoka poslovna škola Zagreb. Za Večernji list pristao je dati ekskluzivni intervju.

Kako zamišljate budućnost?

Kada bi bilo moguće putovati kroz vrijeme, volio bih otići unaprijed do, recimo, 2216. pa vidjeti kako će svijet tada izgledati. Zamišljam da bi on uključivao unaprijeđene ljude, kiborge, koji bi komunicirali samo mislima, osjećali svijet na puno kompleksniji način, a stvari kontrolirali izravno mozgom koristeći bežične tehnologije. Jasno, električnom bi se energijom opskrbljivali bežično, a ljudski bi mozak bio povezan s nekim oblikom umjetne inteligencije.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Francesco Vaiasus: Riješio sam se demona nakon 400 egzorcizama

>>Prvi smo pročitali – Nova “zagrepčanka” četrdeset godina poslije

>>Milan Ivkošić: Tihomir Orešković vrlo je brzo stasao u tipičnog Hrvata željnog moći u nemoćnoj zemlji

>>Nino Raspudić: Jenjava patetična ofenziva na Hasanbegovića. Nisu ga uzdrmali, a sad mu se neki već i ulizuju

Sutra ne propustite spektakl! Dodjela nagrada Večernjakova ruža u izravnom prijenosu na HTV 2

Foto: VLm

Komentara 30

IV
ivanvladoci
21:09 17.03.2016.

mi čipiramo kerove, da se ne izgube

DU
Deleted user
21:01 17.03.2016.

Bumo ti popalili taj chip. Kaj buš onda?

VE
vecernji55
21:32 17.03.2016.

Nemoj matere ti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije