Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.02.2016. u 09:45

I Manolić će idući put produljiti valjanost vozačke doživotno jer je prošla Vlada lani pod pritiskom Sindikata umirovljenika ukinula obvezu liječničkog pregleda za starije od 65 godina.

Josip Manolić, bivši premijer i najbliži Tuđmanov suradnik u vrijeme stvaranja Hrvatske, prije dvije godine žalio se kako mu policija nije odobrila produljenje vozačke dozvole barem do stote. „Ali, zamislite, policija mi nije dala. Produljili su mi je samo do devedeset sedme“, požalio se tada Manolić koji će za mjesec dana proslaviti 96. rođendan i vjerojatno se provozati u svom 18 godina starom Golfu.

Vremešni Manolić ipak nije najstariji vozač u Hrvatskoj jer je istraživanje Slobodne otkrilo da u registru MUP-a imamo i vozača u dobi od 99 godina! I Manolić će idući put produljiti valjanost vozačke doživotno jer je prošla Vlada lani pod pritiskom Sindikata umirovljenika ukinula obvezu liječničkog pregleda za starije od 65 godina. Ukidanjem dobne diskriminacije u zakonu o sigurnosti prometa tako je na mala vrata uvedena latentna nesigurnost u promet, jer ako već vozila moraju jednom godišnje proći tehnički pregled, red bi bio da i vozači „oldtimeri“, koji jure cestama ususret stotoj, provjere svoje psihofizičke sposobnosti.

Ako su već imali sreće doživjeti deseto desetljeće red bi bio da to omoguće i ostalim, mlađim sudionicima u prometu.

>> Edi Jurković: Košarkaški lobi usmjerava državne financije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije