Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Do odluke Vrhovnog suda Stanić neće uplaćivati jamčevinu

05.11.2008.
u 16:22

Poduzetnik Svjetlan Stanić, optužen u slučaju Maestro, neće uplaćivati jamčevinu dok Vrhovni sud ne riješi USKOK-ovu žalbu na odluku zagrebačkoga Županijskog suda da mu se, uz polog od dva milijuna kuna, dopusti obrana sa slobode, doznaje se od njegova odvjetnika Ante Nobila.

- Iznos nećemo uplaćivati dok o žalbi ne odluči Vrhovni sud, odnosno dok rješenje o puštanju uz jamčevinu ne postane pravomoćno - izjavio je Nobilo.

Glasnogovornik Vrhovnog suda Dražen Tripalo kazao je da Vrhovni sud u ovom slučaju ne obvezuju nikakvi rokovi, ali da će, budući da je riječ o pritvorskom predmetu, odlučivati najbrže što mogu.
- Tako smo postupali i u slučaju prve žalbe - dodao je Tripalo.

Objasnio je da rokovi u ovom slučaju obvezuju jedino USKOK, koji se na odluku da se Staniću uz jamčevinu omogući obrana sa slobode, može žaliti najkasnije tri dana od trenutka zaprimanja sudskog rješenja.

Stanić je pritvoren u Remetincu od početka prošloga tjedna, kada se predao hrvatskim vlastima koje su za njim tragale 16 mjeseci.

Tada je zagrebačkomu Županijskom sudu ponudio pola milijuna kuna jamčevine, što je Izvanraspravno vijeće prihvatilo i odlučilo ga pustiti iz pritvora. No, Vrhovni sud je prihvatio USKOK-ovu žalbu, poništio odluku Izvanraspravnog vijeća i sudu naložio da ponovno odlučuje o predmetu.

Nakon što je povisio iznos jamčevine na dva milijuna kuna zagrebački Županijski sud danas mu je odobrio da se brani sa slobode, no USKOK je na tu odluku ponovno najavio žalbu.

Nobilo je danas ustvrdio da nitko do sad u Hrvatskoj nije ponudio toliki iznos jamčevine te da je strah od njegova ponovnog bijega "suprotan osnovnoj ljudskoj logici, a kamoli logici poslovnog čovjeka".

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije