Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključ u bravu

Dnevnom listu Glasu Istre prijeti gašenje

novine
PIXSELL
05.07.2010.
u 13:32

Nakon što su propali pregovori uprava Novog lista i Glasa Istre o podmirenju višemilijunskog duga za usluge tiskanja, Riječani su najavili prestanak tiskanja novine.

Glasu Istre prijeti gašenje mjesec dana prije nego što se navrši 67 godina od izlaska njegova prvog broja u narodno-oslobodilačkom pokretu. Već mjesecima do novinara u redakciji jedinog istarskog dnevnog lista dopiru vijesti da Novi list prijeti zaustavljanjem tiskanja Glasa Istre zbog nepodmirenog duga. Direktor Albert Faggian o tome je izvijestio cijelu redakciju na sastanku 22. travnja, kada je iznio da je Novi list već u tri navrata htio zaustaviti tiskanje.

Sada iz nekoliko izvora do novinara svakodnevno dopiru informacije po kojima bi se te crne slutnje mogle obistiniti već ovoga tjedna. Nakon što su propali pregovori uprava Novog lista i Glasa Istre o podmirenju višemilijunskog duga za tiskanje novine, proteklih je dana glavni urednik riječkog lista najavio kolegi iz pulskog dnevnika prestanak tiskanja i obustavu suradnje između dviju redakcija. Koliko je Glas Istre ovisan o Novom listu govori podatak da većinu tekstova na nacionalnoj i međunarodnoj razini dobiva od riječkog lista.

Što je do toga dovelo? Bivši direktor i jedan od dvojice većinskih vlasnika Glasa Istre Željko Žmak prodao je pulskoj trgovačkoj kući Puljanka dvije tvrtke-kćeri: Glas Istre novine d.o.o. i Glas Istre trgovina d.o.o. za - dvije kune. Novi direktor tih tvrtki i predstavnik novog vlasnika Albert Faggian prenio je na te tvrtke djelatnosti s propalog Glasa Istre. No, četiri mjeseca nakon toga nije pokrenut stečaj iako za to ima zakonske osnove. Ni prije, kada se Glas Istre našao u sličnoj situaciji, institucije nisu postupile po zakonu.

Ipak, postoji mogućnost da Puljanka u posljednji trenutak odluči uplatiti nekakav iznos Novom listu i odgoditi za još koji dan, tjedan, mjesec agoniju Glasa Istre. U postojećim okolnostima, u kojima se o bankrotu Glasa Istre dosad nije oglasila nijedna nadležna institucija, teško je vjerovati da će čitatelji dočekati izlazak posebnog izdanja u povodu 70. obljetnice Glasa Istre.

Ključne riječi

Komentara 12

ZE
zelja12
11:55 29.07.2011.

mora da im je kriv HDZ, Kosor i ostali vlast u Rijeci i Istri sigurno ne , jer sve sto oni rade je po zakonu , ha, ha.

ZE
zelja12
11:59 29.07.2011.

Hvala bogu , jos malo pa ce sva takva sredstva javne lazi nestati s lica zemlje , hocemo slobodna i nepristrana sredstva javnog informiranja.

OB
-obrisani-
16:39 05.07.2010.

ah koja \"steta\" Glas Istre zavrsava kao Fekal buaha ha ha ha ha ha haha ha ha strava i uzas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije