Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvorana Mladost

Dnevno su za grijanje trošili više od 3.000 kuna, a to više ne mogu

dvorana
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
09.06.2014.
u 11:27

Grad Karlovac za dvoranu Mladost od Fonda traži pomoć za novi sustav grijanja i solarne ploče za grijanje vode

Ukoliko prođu na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, karlovačka gradska tvrtka Mladost ove će godine za grijanje koristiti novi energent, povoljniji plin, a nabavit će i solarne ploče kako bi imali dovoljno tople vode za čitavu godinu.

– Do sada smo dvoranu i sve urede, te poslovne prostore grijali na mazut, no sustav je zastario i česti su kvarovi, pa nam je zbog toga kasnio i ovogodišnji malonogometni turnir. Sustav je osposobljen i do kraja sezone grijali smo na lož ulje, no gubici su veliki.

Dnevno smo za grijanje trošili od tri do 3.500 kuna - kazao je Tomislav Polić, direktor tvrtke Mladost. Dodaje da će novim sistemom grijanja na plin, za koji imaju uvjete jer priključak za plin već postoji, znatno uštedjeti. Manjim izdacima za energente nadaju se i ukoliko će vodu koja im za tuširanje treba čitave godine, umjesto kao do sada na struju, moći zagrijavati solarnim pločama.

Čitav projekt Fondu je prijavio Grad, vlasnik tvrtke, koji je i sam u proračunu osigurao dio sredstava od pola milijuna kuna za investiciju.

– Nadam se da će naš projekt proći, jer iduću sezonu svakako moramo dočekati s novim sustavom za grijanje. No, daljnji nam je plan zamjena stolarije na dvorani. To je velik i skup zahvat, ali nužan jer upravo je dotrajala stolarija najveći razlog gubitka toplinske energije.

Vidjet ćemo hoćemo li zamjenu raditi po etapama, ali prostorije koje se svakodnevno zagrijavaju u sezoni grijanja, prve moraju dobiti novu stolariju - dodao je Polić. Tijekom čitave godine dvoranu Mladost na Rakovcu koriste brojni sportaši i djeca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije