Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Đukanović kandidirao Crnu Goru za članstvo u EU

15.12.2008.
u 13:34

Crnogorski premijer Milo Đukanović predao je danas francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju, čija zemlja predsjeda Europskom unijom, pisani zahtjev za članstvo u Europskoj uniji (EU).

Sastanak Đukanovića s francuskim predsjednikom počeo je oko podne, prenijela je Televizija Crne Gore. Na tom sastanku je i europski povjerenik za proširenje Olli Rehn.

S Đukanovićem su u Pariz otputovali i potpredsjednica crnogorske vlade Gordana Đurović i ministar vanjskih poslova Crne Gore Milan Roćen.

Crnogorska vlada prošli je četvrtak donijela odluku o podnošenju zahtjeva za status kandidata za članstvo u EU.

Molba za kandidaturu napisana je na 15 stranica, a potpisali su je, osim Đukanovića, i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić.

(ič)


Rehn pozdravio crnogorski zahtjev za članstvo u EU

Europski povjerenik Olli Rehn “pozdravio” je zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, koji je danas u Parizu crnogorski premijer Milo Đukanović svečano uručio predsjedatelju Europskoga vijeća francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju.
- Crna Gora stigla je danas do povijesnog miljokaza koji označuje njezino važno zauzimanje za zajedničke europske vrijednosti i temelje. Na Vijeću EU je sada da odluči o putu naprijed, a Europska komisija spremna je pripremiti mišljenje o crnogorskom zahtjevu, pozove li nas Vijeće da to učinimo – izjavio je Rehn, koji je nazočio svečanosti u Elizejskoj palači. Crna Gora potpisala je s EU Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju 15. listopada 2007. godine. (SdP)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije