Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet nasilje u školi
Povratak na članak

Djevojčica naručila premlaćivanje kolegice u OŠ Gripe

Napadnutoj učenici nagnječena je desna strana lica, a ima i hematome po glavi.

Komentari 24

MI
mica1111
15:57 12.10.2011.

...lijepo slikicu i ime i prezime...mamicu i taticu da vidimo koji su je tako odgojili...pa na zid srama...

VL
ME
Medici
13:33 12.10.2011.

Institucije odavno ne rade svoj posao. Učitelji nemaju prava klepnuti djecu kao što su nas klepali naši učitelji (i ispali smo sasvim odlično), roditelji nemaju vremena za vlastitu djecu jer se bore sa nedaćama života itd. Ali mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru. Tome se mora stati na kraj i djeca koja ionako više nisu djeca kada se takoznaju tući moraju snositi odgovornost. Za početak fizički posao: čišćenje smeća,sakupljanje lišča (jesen je stigla i sve je prepuno), čišćenje snijega...a roditeljima novčane kazne. Kako se radi o djetetu iz Doma..malo pročešljati što i kako se tamo radi...ali da, krivo..ovo je Hrvatska...

VL
DU
Deleted user
14:02 12.10.2011.

Nasilje je dio nase svakodnevnice. Nasilje u krugovima djece i mladezi uzelo je rasantan zamah. I nitko ne gleda sto je u tome svemu sam skrivio. Svi vicu samo kako \"institucije ne rade svoj posao\" - a nitko se ne osvce na to sto je ona najvaznija \"institucija\" obitelj napravila ili ucinila da se takve stvari ne dogadjaju. Ili, bolje receno, sto nisu ucinili pa se takvi nemili dogadjaji ponavljaju iz dana u dan. Sve vise, i to vec godinama, zamjecujem da kucnog odgoja vise u biti niti ne postoji. Roditelji svoje obaveze svaljuju na skolu i druge institucije koje \"ne rade svoj posao\" - kako bi sebe \"oslobodili\" svojeg zatajenje i kako ne bi sebi trebali proznati da u biti uopce nisu sposobni odgajati djecu. Ne pisam sada pausalno, sigurno se ne moze sve tretirati jednako. Ima i mnogo onih koji odgoj smatraju ozbiljno i odgajaju svoju djecu. No kod vecine to nije slucaj. Rezultati takvog \"odgoja\" iz dana iz dan sve su vise vidljivi.

VL
DU
Deleted user
14:06 12.10.2011.

imam 3 kćerke i kad bi mi jedna to doživila onoj tko bi je premlatio ne bi trebao sud... zapamtila bi to čitav život...pun mi je kofer tih vijesti gdje je obitelj itd.. kakv sud i ostali bakrači/ stari zavjetet na snagu...oko za oko... pa da vidiš kako to dobro funkcionira

VL
DU
Deleted user
14:15 12.10.2011.

0 12.10.2011. u 14:06h letnica je napisao/la: imam 3 kćerke i kad bi mi jedna to doživila onoj tko bi je premlatio ne bi trebao sud... zapamtila bi to čitav život...pun mi je kofer tih vijesti gdje je obitelj itd... kakv sud i ostali bakrači/ stari zavjet na snagu...oko za oko... pa da vidiš kako to dobro funkcionira ================================= ma \"super ideja\" - nasilje odgovoriti nasiljem. Strasno da covjecanstvo nije prije doslo na ovaku velicanstvenu ideju. Mnoge istitucije bi bile suvisne. Jedino sto bi vecina ljudi bila krezuba, coravih (ispricavam se svim osobama ostecena vida) ionako vec posvuda ima previse. I kad bi jos primjenio \"mozgom na mozak\" mozes biti poprilicno siguran da se tebi nikad nista ne bi dogadjalo.

VL
TI
tintilinic100
14:21 12.10.2011.

Gospodo, nikad ne znate kakvo je vaše dijete. Da li se je možda zamjerilo nekome, da li i ono samo radi ovakve stvari nekome drugom. Zato, ne pričajte što biste napravili da netko istuče vaše dijete. Pazite na odgoj svoga djeteta, i kada bi barem svi oni koji ovo čitaju svoje dijete držali pod kontrolom...nebi se događale ovakve stvari po školama. Ovolike slobode (kakve sada imaju) neće nikome donjieti ništa dobro. a pogotovo ne djeci.:)

VL
DU
Deleted user
14:21 12.10.2011.

Ne treba oko za oko, dovoljno je uletiti u kasnijim satima takvima koji su \"problematični\" pa prvo jednom pljusku i postrojit ih, onda im uzet svu lovu i sve što imaju po đepovima (mobiteli) i reć da je ovo moj kvart di radim i da ako misle opet radit sranja da ću opet doći. Provjereno funkcionira!!! Naravno, ne otkriti identitet jer balavci cinkaju da su fizički napadnuti i onda su samo problemi. Policija i svi staju na stranu problematičnih. Šamar nije ništa strašno da se razumijemo, svi koji misle da se može problematične odgojiti bez batina griješe. Neka provedu tjedan dana sa takvima pa da vidiš kako bi posegnuli za šibom bez problema.

VL
CH
chemica
14:27 12.10.2011.

Naša društvena elita krade, gazi ljude po cesti, korumpirana je kao ni jedna prije, a djeca bi nam trebala biti normalna stasajući u takvom društvu? U ovoj zemlji ama baš ništa ne funkcionira pa kako bi se onda moglo pomoći problematičnoj djeci da riješe svoje probleme? Na žalost, nečije dijete će morati umrijeti da bi se nešto bar počelo mijenjati. Ovakve male \"čarke\" bez mrtvih i sakatih koje ostavljaju posljedice samo na psihu žrtve, definitivno nisu razlog da se nešto poduzme. U lijepoj njihovoj. Zaštita žena žrtava obiteljskog nasilja je dignuta na puno višu razinu tako da se i zbog benignih stvari podižu prekršajne prijave protiv zlostavljača, ali zar netko zbilja misli da bi do toga došlo bez mrtvih? Nažalost, to je vladajući princip u ovoj nakaznoj zemlji. Dok nema mrtvih, ma koga briga. Tek kada situacija izmakne u potpunosti nadzoru, ONI će djelovati. Naši političari će se udostojati i izdati nalog birokratskim neradnicima da napokon počnu raditi posao za koji ih plaćamo. Odmah će na teren istrčati policija, socijalni radnici, raznorazni savjetnici i bit će mir. Samo, nakon koliko mrtvih, to je jedino pitanje.

VL
SA
sargu123
14:32 12.10.2011.

Treba joj sudit za pokušaj UBOJSTVA i - bez milosti ju osudit ! Nakon desetak izrečrnih presuda u tom stilu uz javno objavljivanje svih podataka o počinitelju i obitelji možda se nešto desi. Ovako, uz skrivanje identiteta počinitelja neće se desit NIŠTA !

VL
MI
mica1111
14:55 12.10.2011.

...svašta...u kojoj ja to državi živim...u mom šoru nema takvog nešto...

VL
SW
swimm
15:11 12.10.2011.

roditeljima kazna od 5000 kn tek toliko da podsjeti svoju ljubimicu kako je batina izasla iz raja + 2 mjeseca drustveo korisnog rada kao poseban poklon paket

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
15:36 12.10.2011.

Pozovite brzo najveće stručnjakinje za nasilje u Hrvata udrugu B.a.b.e i N. Tele da nam one \"stručno\" objasne ovu eksploziju ženskog nasilja u zadnje vrijeme jer prema njihovim tvrdnjama žene ne mogu biti nasilne.

VL
MI
mica1111
15:59 12.10.2011.

...mislim nagnječila bi ja nju,pa joj više ne bi palo napamet takva rabota...

VL
QU
queen
16:25 12.10.2011.

i sad sigurno neće biti krivi roditelji, već učitelji i MZOŠ jer je uvelo veliki odmor u škole... ajmo, odmah peticija da se ukine veliki odmor i uvedu kute...

VL
BA
baš
16:53 12.10.2011.

Bemti, opet Milinović mora lagati!

VL
FE
Felicijen
17:29 12.10.2011.

Djeca samo ponavljaju način ponašanja i događaje iz svojih obitelji...

VL
DU
Deleted user
17:51 12.10.2011.

Daj čitajte molim prije komentiranja!! Citiram : Neslužbeno doznajemo da je učenicu napala jedna štićenica Doma za nezbrinutu djecu \"Maestral\" Znaći nema roditelja,odnosno možda ima ali je napuštena.. Možda bi se prije samog njenog čina trebali zapitati dali je njoj pružena sva pomoć i donekle zamjena za prave roditelje,(iako je to nemoguće)...

VL
DE
denderi
18:09 12.10.2011.

radi mira u školama sve agresivne potrebno je vezati na lanac

VL
NJ
nata_je
23:46 12.10.2011.

bbela,molim bez komentara tipa djevojcica nema roditelja, ja ih nisam imala , pa sada radim u skoli kao profesor i funkcioniram normalno. Dijete je mozda dijete, al u 8 razredu je vec i osoba i moze bit iz 5 domovaa al se ovo ne radi!!!!!!

VL
Avatar gulag
gulag
21:31 13.10.2011.

Kakva psihologija, pedagogija ili razni razgovori! Treba uzeti pendrek i tu \"razbijačicu\" dobro isprašiti po guzici, pa joj neće više pasti na pamet tući drugu djecu! Nema druge metode! Tako se te stvari rješavaju.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.