Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK ODAZIV

Djevojčica Hana Kozina 100.000. gost u Aquatici

Djevojčica Hana Kozina 100 000. je posjetitelj slatkovodnog akvarija Aquatika
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/7
30.09.2017.
u 14:08

U posjet karlovačkoj turističkoj atrakciji stigla je s bratom Matejem i majkom Ivom Kozina Linić, te s rođacima

Jako mi je lijep akvarij, posebno me se dojmilo kada su nam ribe plivale iznad glave – kazala je malena Hana Kozina iz Zagreba kada ju je ravnateljica karlovačkog riječnog akvarija Aquatika na izlasku iz akvarija, obavijestila da je baš ona 100.000 -ti posjetitelj prvog riječnog akvarija koji je u Karlovcu otvoren prije nepunih godinu dana.

U posjet karlovačkoj turističkoj atrakciji stigla je s bratom Matejem i majkom Ivom Kozina Linić, te s rođacima.

Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Aquatike, poklonila je obitelji Kozina godišnju obiteljsku ulaznicu u akvarij, te poklone iz suvenirnice.

- Bili smo na puno sličnih lokacija u Hrvatskoj, ali i po svijetu i ovo u Karlovcu je stvarno vrhunska priča, među najboljim akvarijima koje smo vidjeli. Znali smo da je otvoren i planirani smo dugo doći i sada mogu samo reći da ćemo se vratiti – kazala je Iva Kozina Linić.

Naime, karlovački je riječni akvarij izgrađen i otvoren lani, vrijedan je 36,7 milijuna kuna, a po projekcijama projekta, godišnje ga mora posjetiti minimalno 12.000 posjetitelja, da bi se smatrao isplativim.

- Očekivali smo da ćemo imati 40.000, a kada smo vidjeli da je interes velik, smatrali smo da ćemo doći do 70.000 posjetitelja, no ovaj je broj posjetitelja i za nas veliko ugodno iznenađenje. Akvarij je jedinstven, nov i činjenica je da je to dio atrativnosti u prvoj godini kada su nas uglavnom posjećivali gosti iz Hrvatske; obitelji, učenici. Pripremamo niz aktivnosti, brojne surađnje, projekte, a u idućoj godini planiramo snažniju promociju kako bismo privukli i strane turiste. Vjerujem da ćemo iduće godine imati oko 75.000 posjetitelja – smatra ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić kazao je da su za velik uspjeh projekta u godini dana 'krivi' zaposlenici, te ljudi koji su osmislili tako zanimljiv projekt.

- Aquatika je dodata vrijednost grada Karlovca, koja je postala turistička atrakcija i čitave Hrvatske. Moramo poraditi na tome da se i svi drugi turistički sadržaji u gradu vežu za Aquatiku kako bismo imali i više posjetitelja. No, uređujemo i druge turističke sadržaje; Muzej Domovinskog rata na Turnju, tu je i Stari grad Dubovac, želimo urediti kino Edison, a čekamo i odobrenje projekta uređenja šetnice uz obalu Korane od Aquatike do starog mosta – dodao je Mandić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije