Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČNA KUPALIŠTA U OKOLICI

More vam je 'daleko'? Evo gdje naći osvježenje 'ni sat od bana Jelačića'

Kupanje na Mrežnici
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/10
11.08.2017.
u 11:30

Uživanje na Mrežnici, Dobri, Korani i Kupi besplatno je, a hrabriji mogu - biciklom

Paklene vrućine koje su dosegle vrhunac, a novi se val najavljuje i sljedećeg tjedna, najteže padaju stanovnicima metropole koji su osuđeni na kipući asfalt. No, svi koji bi dušu dali za vodeno osvježenje, a nisu u prilici “potegnuti” do Jadrana, mogu uživati u kupališnim oazama nadomak Zagreba. Na top listi riječne su plaže u Karlovcu, Sisku i Petrinji, ali i bazeni u Adamovcu te Krapinskim, Stubičkim i Tuheljskim Toplicama.

Ni sat vremena od glavnog zagrebačkog trga skrivaju se vodeni biseri kontinentalne Hrvatske, Zibel u Sisku te gradsko kupalište u Petrinji. Kupa, ali i Mrežnica, Dobra, te Korana, izbor su za kupače u Karlovačkoj županiji.

Kupanje na Mrežnici
1/6

– Malo hrabriji sezonu na četiri rijeke otvaraju u svibnju, a usred ljeta one su melem za tisuće kupača. Korana je u Karlovcu ljeti zagrijana na 24°C ili više. Uz obližnji je slap volio plivati i slavni karlovački maturant Nikola Tesla – kaže Željko Blagović iz Turističke zajednice.

Imaju 15 kupališta, od kojih je najpoznatije Foginovo u centru Karlovca. Većina Zagrepčana ipak se odlučuje za Mrežnicu.

– Otkad se ondje kupamo, više nam se ne ide na more. Volimo brojne slapove, a čamcem istražujemo okolicu. Poseban nam je gušt sjesti navečer i ispeći kobasice ili špek na vatri dok krijesnice lete uokolo – kaže Saša Barić

Uz bazen i masažne ležaljke, umjetni otoci, wellness...

Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama imaju masažne ležaljke, tobogan, bazen za najmlađe...

Hotel Matija Gubec u Stubičkim Toplicama nudi cjelodnevno kupanje i wellness za 50 kuna

U Tuheljskim Toplicama četveročlana obitelj može uživati za 195, a vikendom za 225 kuna

Aquapark Adamovec nedaleko od Sesveta ima unutarnji i vanjski bazen s umjetnim otocima

 

 

Komentara 3

KO
konijama17
14:47 11.08.2017.

za sat od jelacic placa su na moru ako voze dobar auto

NA
nasunis
08:21 12.08.2017.

Koga vi to tjesite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije