Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U PERUŠIĆU

Djevojci koja je bacila novorođenče u bunar određen istražni zatvor

U bunaru kod Perušića pronađeno tijelo novorođene bebe
Foto: Nikola Mraovic/PIXSELL
1/5
17.08.2023.
u 14:19

Sudac istrage karlovačkog Županijskog suda Mladen Kosijer svoje stajalište pojasnio je Hini riječima da je kaznena prijava podnesena zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, ali da se za sada ne može znati hoće li tako i ostati, odnosno radi li se zaista o teškom ubojstvu ili nekoj drugoj kvalifikaciji.

Određen je istražni zatvor 20-godišnjakinji uhićenoj pod sumnjom da je ubila novorođenče čije je tijelo 4. kolovoza pronađeno u bunaru izvan Perušića, no državno odvjetništvo i karlovački sudac istrage nisu suglasni oko pritvorskih razloga. Županijsko državno odvjetništvo objavilo je u četvrtak da je sudac nakon istrage samo djelomično prihvatio njihov prijedlog za određivanjem istražnog zatvora, tj. samo za bojazan od utjecaja na svjedoke, ali ne i zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela.

Državno odvjetništvo izjavilo je žalbu u odnosu na taj dio odbijenog prijedloga, uz obrazloženje da je pritvaranje tražilo osim “zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti djela posebno teške”.

Sudac istrage karlovačkog Županijskog suda Mladen Kosijer svoje stajalište pojasnio je Hini riječima da je kaznena prijava podnesena zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, ali da se za sada ne može znati hoće li tako i ostati, odnosno radi li se zaista o teškom ubojstvu ili nekoj drugoj kvalifikaciji.

VEZANI ČLANCI

Tek slijede medicinska i psihijatrijska vještačenja, podsjetio je Kosijer, ističući da su vještaci ti koji trebaju utvrditi radi li se u ovom slučaju možda o poslijeporođajnoj depresiji, a kaže i da on za sada nije našao elemente za stavak “posebno teških okolnosti kaznenog djela”. 

“Odredio sam istražni zatvor, treba ispitati supruga, majku i druge svjedoke bez toga da osumnjičenica utječe na njih, ali uz to još puno toga treba utvrditi, a vještačenja nerijetko traju dugo”, kazao je sudac.

Županijsko državno odvjetništvo priopćilo je da su u Karlovcu 15. kolovoza u službi dežurstva proveli prvo ispitivanje 20-godišnjakinje osumnjičene da je od 30. srpnja do 4. kolovoza 2023. na širem području općine Perušić počinila kazneno djelo teškog ubojstva po stavku koji se odnosi na ubojstvo “posebno ranjive osobe”, odnosno “na štetu tek rođenog djeteta”.

Policija je priopćila da je mrtvo tijelo novorođenčeta pronađeno 4. kolovoza, a portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo nađeno u mjestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru. Bilo je umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode, a navodno ga je pronašao stočar kada je došao uzeti vode da bi napojio stoku. Kako Hina neslužbeno doznaje iz dobro obaviještenih izvora, osumnjičenica je majka dvoje vrlo male djece o kojoj sada brinu njen suprug i majka. Na policiji je navodno najprije priznala zločin, ali se u daljnjem tijeku postupka brani šutnjom.

 

Komentara 3

Avatar utunelu
utunelu
14:30 17.08.2023.

zena usmrtila dijete nikome nista ne postoje prosvjedi tv debate i pisemo o ravnopravnost spolova..bravo postojivise ocigledni napredak u ljudskom vijeku..

DU
Deleted user
15:28 17.08.2023.

to je odgoj željke markić, a da je učinila zakoniti abortus, danas bi bila slobodna i sretna ! ne može biti majka, tko ne želi biti majka, shvatimo već jednom !!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije