Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog covid potvrda

Djelatnici prestali prosvjedovati: Nitko više ne stoji ispred Centra za socijalnu skrb u Splitu

Split: Desetak djelatnika Centra za socijalnu skrb protivi se uvođenju obveznih covid potvrda
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
07.10.2021.
u 14:14

- Dvoje kolega su se testirali, jedan je otišao na bolovanje, jedna kolegica je na godišnjem odmoru, a troje kolega ima potvrdu o preboljenju - rekao je Ante Bjažević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Split.

Ispred splitskog Centra za socijalnu skrb u četvrtak nije više bilo djelatnika koji su od ponedjeljak svaki radni dan provodili pred zgradom jer nisu imali Covid potvrdu.

- Dvoje kolega su se testirali, jedan je otišao na bolovanje, jedna kolegica je na godišnjem odmoru, a troje kolega ima potvrdu o preboljenju - rekao je Ante Bjažević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Split.

Osmoro djelatnika od njih 150, koliko ih ima u svim podružnicama splitskog Centra odbijalo je pokazati Kovid potvrde, odnosno testirati se. nakon što tri dana nisu bili na poslu, našli su se u problemu jer im je ravnatelj od nadležnog ministarstva dobio naputak da postupi po Zakonu o radu, što bi moglo u konačnici završiti otkazom. Nisu se željeli testirati jer smatraju kako je riječ o zadiranju u njihova ustavna prava i slobode.

Video - Split: Desetak djelatnika Centra za socijalnu skrb protivilo se uvođenju obveznih covid potvrda

Komentara 4

BU
burza
14:28 07.10.2021.

Tresla se brda rodio se miš

PV
prcko.vita
16:31 07.10.2021.

Eto, pobijedili ste. I što sad? Jel se smanjuju brojke zaraženih? Ne. Što ste onda dobili tom mjerom covid potvrde? Ništa. Hoćete se ispričati građanima i povući te glupe odluke? Nećete. Tako nam i treba, bolje nismo ni zaslužili.

ME
Megatron
19:53 07.10.2021.

Sud u Milanu 16. rujna, nakon žalbe talijanske medicinske sestre, koja nije imenovana. U veljači je suspendirana bez plaće jer je odbila primiti ubod usprkos mandatu cjepiva koji joj je nametnuo njen poslodavac. Tribunal je suspenziju nazvao “nelegitimnom” i naložio poslodavcu da medicinskoj sestri isplati punu plaću s kamatama i zaostalim plaćanjem. Odluka poništava prethodne sudske presude za slične slučajeve. To je prvi put u Italiji da je sud presudio u korist zaposlenika u slučaju suspenzije ili otkaza zbog necijepljenja. Odluka dolazi s jednog od najmjerodavnijih talijanskih sudova i smatra se osobito značajnom jer ruši presedane i zakonski utvrđuje nelegitimnost otpuštanja ili suspenzije zaposlenika bez plaćanja zbog odbijanja cijepljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije