Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vršnjačko nasilje

Dječaku vršnjaci slomili ruku. Majka: Maltretiraju ga već sedam godina

Dugo Selo: Policija izvijestila da su pri?e o kombiju koji prati djecu neutemeljene
Zeljko Hladika/PIXSELL
06.04.2023.
u 17:53

Dodala je da škola nije zvala policiju, niti su slučaj prijavili socijalnoj službi. "Nismo se tome ni nadali, jer maltretiranje našeg sina traje od početka školovanja, ali škola očito ne može ili ne želi ništa promijeniti unatoč svim našim prijavama i zahtjevima da to nasilje prestane"

U Belišću su u utorak u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića 13-godišnjem dječaku tijekom vršnjačkog nasilja slomljene obje podlaktične kosti desne ruke. Njegova je majka za Jutarnji list ispričala da nasilje nad dječakom traje već sedam godina, a to čini ista skupina dječaka. 

"Sin je poslije nastave došao do svoga bicikla, kada su mu prišla petorica dječaka iz razreda koji ga od početka školovanja imaju na piku i sustavno psihički maltretiraju, provociraju, vrijeđaju... I sada su isto učinili, okružili su ga, vrijeđali i htjeli su mu skinuti sajlu za kočnicu. Sin je u jednom trenutku pustio bicikl i povijao jednog od njih, koji je bacio svoju torbu na tlo. Moj sin je došao do torbe i dva puta udario u nju, a kada se okrenuo i pošao prema biciklu, ovaj dječak mu je dotrčao s leđa i snažno ga gurnuo tako da je pao na ruke i počeo jako plakati od boli koju je osjetio. U bolnici se pokazalo da su slomljene obje podlaktične kosti", rekla je dječakova majka. Dodala je da škola nije zvala policiju, niti su slučaj prijavili socijalnoj službi. 

"Nismo se tome ni nadali, jer maltretiranje našeg sina traje od početka školovanja, ali škola očito ne može ili ne želi ništa promijeniti unatoč svim našim prijavama i zahtjevima da to nasilje prestane. Našem je sinu samopouzdanje na nuli, vidno je tužan, nezadovoljan, frustriran, bude i ljut. Do sada nije bilo fizičkog nasilja, ovo je prvi put, ali ja sada ne znam kako će se on poslije ovih praznika vratiti u školu, u isti razred s tim dečkima", rekla je majka. 

VIDEO: Vozila pod pratnjom prolaze kroz crveno

Ključne riječi

Komentara 4

BT
Branko_Trol
19:43 06.04.2023.

Imao sam istu situaciju kada sam bio prvi osnovne. Moji nisu davali to u novine nego su me upisali na judo i stvorili od mene ratnika. Eto necu davat savjete niti pametovat :)

JF
Jure_Francetić
18:49 06.04.2023.

Letimično sam samo pregledao jedan prijašnji članak u kojem je bilo govora o mogućim izmjenama zakona te većim kaznama za počinjenje prekršaja. Jedan koji mi je tada zapao za oko a sjetih ga se čitajući ovaj članak - govori da se može naplatiti novčana kazna do 4000 eura za slučaj "loše odgojenog djeteta" . Prema tome , ako škola tolike godine može negirati vršnjačko nasilje i očigledan slučaj maltretiranja djeteta gurati pod tepih, treba li pričekati još koju godinu tako da to dijete završi osnovnu školu i igrom slučaja promijeni sredinu, ili nedaj Bože pri idućem napadu na dijete gledati i strahovati hoće li mu možda nesretno slomiti vrat ?Možda bi trebalo naplatiti od svakog roditelja "loše odgojenog djeteta" po 4000 eura te onda taj novac umjesto u državni proračun uplatiti nesretnom i ozlijeđenom dječaku ?

BF
bf23
11:52 07.04.2023.

Prigodno izostavljen podatak da su počinitelji jedna tamnoputa manjina sklona zloupotrebi socijalne pomoći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije