Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalni razbojnik

Dječaku do 20 godina zatvora zbog provale i ubojstva psića

zatvor
Reuters
05.09.2010.
u 19:28

Američki zakoni koji reguliraju zaštitu životinja vrlo su strogi, a osobito se strogo kažnjava bezosjećajno i brutalno ubijanje životinja.

Petnaestogodišnji Jonathan Castelan osuđen je na zatvorsku kaznu do dvadeset godina zbog provale u obiteljsku kuću Abala i Denise Soto i brutalnog ubijanja njihova kućnog ljubimca, jazavčara Pinta, psića teškog jedva četiri kilograma.

"Ne prođe ni jedan dan da ne mislim o onome što sam učinio. Ispričavam se obitelji čijeg psa sam ubio i nadam se da će imati snage da mi oproste", kazao je Jonathan na sudu. No supruzi Soto nisu bili previše oduševljeni isprikom, pa su izjavili da je ova kazna preblaga zato što je ubio maloga psa kojega su jako voljeli.

Pinto je u trenucima kada je Jonathan provaljivao bio sam u kući. Kada je provalio, pas je počeo lajati i skakati po maloljetnom provalniku, a on je kazao da ga je izudarao čekićem da ga ušutka. Mrtvoga psa bacio je na krevet i pokrio ga dekom da ga ne bi morao gledati.

Obitelj Soto se nakon ovoga tragičnog događaja iselila iz kuće u kojoj je Pinto ubijen, a na dar je dobila štene jazavčara koje im je, kažu, veliki blagoslov i utjeha.

Američki zakoni koji reguliraju zaštitu životinja vrlo su strogi, a osobito se strogo kažnjava bezosjećajno i brutalno ubijanje životinja.

Komentara 50

GU
Gustavo
22:47 05.09.2010.

Preventivno na 20 godina dječaka od 15 godina, da su mu pet godina dali previše je jer kad izađe s 30 godina iz zatvora biće idealan stroj za ubijanje, nemaju ameri pojma iako su puni para. Umjesto da su za takve otvorili ustanove za preodgoj oni djecu u zatvor, svašta.

MO
morituriite
22:58 05.09.2010.

A kolika je onda kazna za ubojstvo čovjeka?

AU
autoritet
21:02 05.09.2010.

Ovaj tekst je jedna, kako bih se izrazio, KOLOSALNA GLUPOST Dajte provjerite kronologiju slučaja i objavite sve činjenice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije