Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazali vitalni organi

Dječak u zadarskoj bolnici umro od streptokoka

Opća bolnica Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
17.02.2015.
u 08:23

Iako je prebačen hitno u Jedinicu intenzivnog liječenja, stanje se stalno pogoršavalo pa su mu otkazali vitalni organi.

Šestogodišnjak iz Zadra preminuo je jučer poslijepodne u zadarskoj Općoj bolnici uslijed komplikacije od streptokokne sepse.

Potvrdio nam je to dr. Robert Karlo, zamjenik sanacijske upraviteljice zadarske Opće bolnice i rekao kako će nakon obdukcije biti utvrđen točan uzrok smrti.

Otkazali mu vitalni organi

Dijete je još prošli petak bilo kod svog liječnika, no nakon sumnje u gripu, a potom i antibiotske terapije nije mu se poboljšalo, pa je jučer ujutro dovedeno u zadarsku bolnicu u jako teškom stanju.

Iako je prebačen hitno u Jedinicu intenzivnog liječenja, stanje se stalno pogoršavalo pa su mu otkazali vitalni organi. Dr. Robert Karlo je rekao kako ne može reći da je tragedija posljedica oboljenja od gripe, no potvrdio je da se uz streptokok dijete imalo i otkazivanje pluća. Sve će biti poznato nakon provedene obdukcije.

>>Na operaciji mandula dječak se zarazio opasnim streptokokom

Komentara 9

DU
Deleted user
10:10 17.02.2015.

Dijete je umrlo i to je teško i suosjećam sa roditeljima. Ali niti medicina nije svemoguća, što potvrđuje ovaj slučaj i onaj slučaj od prije nekog vremena iz Splita. A što ljudi čeprkaju po prirodi, za neke kratkoročne ciljeve mjenjaju prirodni red stvari to je već druga tema.

Avatar slaven0
slaven0
09:00 17.02.2015.

ne uzimajte antibiotike bez da vam se prvo napravi bakteriogram.. djeli ih se sakom i kapom pa se onda cudi sto je sve vise ovakvih slucajeva...

BO
boxerzg
10:53 17.02.2015.

Ne daj bože da zatrebate splitsku ili zadarsku bolnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije