Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAHUJU OD URUŠAVANJA

Borba s vremenom u Maroku: Već danima pokušavaju spasiti dječaka koji je pao u bunar dubok 32 metra

People use machinery to excavate the ground in order to free a boy trapped in an underground well, in Chefchaouen
Foto: AL3OMK.COM
1/2
04.02.2022.
u 14:10

Mustapha Baitas, glasnogovornik vlade, rekao je u četvrtak navečer kako bi uskoro trebali spasiti dijete

Spasioci još uvijek očajnički pokušavaju doći do petogodišnjeg dječaka koji je u utorak pao u bunar u marokanskom gradu Tamorotu. Dječak je pao kroz uski prostor u bunar dubok 32 metra.

Nakon nekoliko dana kopanja ostala su još samo tri metra, no erozija tla bi ovaj posljednji korak mogla učiniti najtežim, piše BBC.

Iz predostrožnosti se kopa okno paralelno od bunara kako bi se došlo do dječaka Rayana te zaštitilo spasioce od bilo kakvog urušavanja. Akciju spašavanja provodi marokanska Uprava civilne zaštite, traje od utorka navečer, a akcija spašavanja nije prekinuta ni tijekom noći.

Mustapha Baitas, glasnogovornik vlade, rekao je u četvrtak navečer da bi uskoro trebali spasiti dijete.

– Naša srca su uz obitelj i molimo se da se on vrati s njima što je prije moguće – rekao je glasnogovornik.

Spasioci su u bunar spustili masku s kisikom, hranu i vodu. Kod bunara se nalazi i liječnička ekipa spremna pomoći dječaku, a spreman je i helikopter koji će dječaka prebaciti u bolnicu nakon izvlačenja iz bunara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije