Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snažna bura im je otežala

Drama na Kamešnici: Splitski HGSS spasio izgubljenog planinara u snježnom nevremenu: 'Bio je vidno iscrpljen i pothlađen'

Foto: HGSS
1/2
23.01.2022.
u 09:06

Kako se spuštala noć, a vremenski uvjeti pogoršavali i počeo padati još gušći snijeg, članovi P. D Jelinak su uspjeli saznati broj mobitela planinara koji je zaostao. Nakon kontakta s njime ustanovilo se da čovjek ne zna gdje se točno nalazi a vremenski uvjeti su bili okrutni i uz to je padala noć.

HGSS Stanica Split u subotu navečer imala je pravu dramu spašavanja. Osam spašavatelja tragalo je za planinarom koji se zbog snažnog snježnog nevremena izgubio na Kamešnici. 

"HGSS Stanica Split u subotu je osiguravala tradicionalni zimski uspon na najviši vrh Kamešnice Konj (1852 m). Uspon je organiziralo Planinarsko društvo Jelinak iz Trilja.

Uvjeti na planini su bili zimski, bilo je hladno i puhala je snažna bura. Nakon što su se sudionici uspona sigurno vratili u sklonište Žlabina, članovi HGSS Stanice Split dobili su dojavu da se na jednoj od staza, koja vodi od Konja prema Skloništu, nalazi starija muška osoba koja se jako sporo kreće prema skloništu.

Kako se spuštala noć, a vremenski uvjeti pogoršavali i počeo padati još gušći snijeg, članovi P. D Jelinak su uspjeli saznati broj mobitela planinara koji je zaostao. Nakon kontakta s njime ustanovilo se da čovjek ne zna gdje se točno nalazi a vremenski uvjeti su bili okrutni i uz to je padala noć. Dežurni spašavatelj je organizirao lociranje mobitela pa je izgubljeni planinar brzo pronađen. Bio je vidno iscrpljen i pothlađen. Nakon što su ga utoplili spašavatelji su ga dopratili do skloništa Žlabina.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali o ovoj akciji spašavanja: Hvala PD ” Jelinak” Trilj, NOPD ” Kočari’ Anti Mariću, PU SDŽ i Centru 112", napisali su na svojim stranicama, što su podijelili i na Facebooku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije