Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA PUTU IZ BOLNICE

Dječak iz Splita najednom prestao disati, ljudi iz automobila pohitali pomoći: 'Kao da ih je Bog poslao'

Hitna pomoć, Ilustracija
Milan Sabic/PIXSELL
03.09.2022.
u 10:37

Roditelji su dječaka u utorak, oko 19.30 sati, odveli na hitni dječji prijem jer je imao visoku temperaturu. Analiza krvi je pokazala kako ima virozu te kako može ići kući.

Kao da ih je Bog poslao - govori majka iz Splita koja pokušava pronaći četiri žene koje su joj u najgorem trenutku života pružile pomoć. Njezin sin Noa, star godinu i pet mjeseci, najednom je prestao disati dok su roditelji s njim bili u prometu.

Roditelji su dječaka u utorak, oko 19.30 sati, odveli na hitni dječji prijem jer je imao visoku temperaturu. Analiza krvi je pokazala kako ima virozu te kako može ići kući, no na putu iz bolnice prestao je disati. Majka je za Slobodnu Dalmaciju rekla kako mu se tijelo krenulo grčiti te kako je okrenuo očima. 

Njezin je suprug zaustavio vozilo, a potom im je dotrčala pomoć. Mladići iz prvog vozila koje se zaustavilo krenuli su organizirati promet oko njih, a iz drugog vozila su stigle tri žene. Jedna je uzela dijele, druga zvala Hitnu pomoć. Dječaku su masirale prsa te tješile roditelje. Iz trećeg vozila stranih registarskih oznaka potom je došla još jedna žena. 

Ispostavilo se da su tri žene medicinske sestre koje su se zajedno vraćale kući nakon smjene u bolnici, a četvrta je medicinska sestra na odmoru u Hrvatskoj. 

- Zagrlila me jedna od njih, tješila me kako će sve biti u redu, topla, draga žena - rekla je majka. 

Mladići iz prvog automobila zaustavili su kola Hitne pomoći koja su se vraća sa zadataka. Dječak je prevezen u bolnicu gdje su mu dijagnosticirane febrilne konvulzije. Četiri dana bio je na odjelu i sada je zdrav. 

VIDEO Davno izgubljena braća razdvojena 1945. ponovno će se susreti nakon 77 godina: 'Nisam mislio da će se to ikada dogoditi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije