Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dječaci pse vežu za tračnice pa snimaju kako ih ubija vlak

vlak
Arhiva VL
04.11.2009.
u 16:21

Nedavno su četvorica maloljetnika iz Lipovače kraj Vukovara vilama izbola psa, objesili ga pa zapalili, kažu u policiji.

Morbidna igra skupine maloljetnika na noge je podigla vinkovačku udrugu prijatelja životinja. Dječaci vrijeme krate na pruzi kraj “Spačve” gdje za tračnice zavežu psa, a potom mobitelima snimaju kako nesretnu životinju ubija jureći vlak.

Prije nekoliko dana Vinkovčanin Dejan Glujić jednog je psa spasio od smrti. – Pas je zalajao i tada sam vidio da je vezan za tračnicu na usku uzicu kako nipošto ne bi mogao izbjeći nalet vlaka. Prerezao sam uže, a pas je ustrašen pobjegao glavom bez obzira – kaže Glujić i dodaje kako mu je čuvar na ulazu u “Spačvu” rekao da je više puta vidio djecu u dobi između 13 i 14 godina kako prema pruzi odvode psa, a vraćaju se bez njega.

 – Ubijanje nedužnih životinja i, što je još strašnije, snimanje mobitelom takvih prizora, doista je morbidno. Pozivamo građane neka nam jave, a mi ćemo prijaviti policiji neka istraže tko su počinitelji i neka ih kazne – kaže Vlatka Tuček iz Udruge prijatelja životinja.

 – Gotovo da se i ne čudim kad ovakvo što čujem. Djeci nasilje nije strano i njima je to blizak način komunikacije jer tako se oni dokazuju među vršnjacima – kaže Marija Bertić, defektologinja OŠ Antuna Gustava Matoša koja je najbliža mjestu na kojem su ubijeni psi.

Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, kaže da su ove godine imali prijavljena tri slučaja zlostavljanja životinja. Najteži se slučaj dogodio u naselju Lipovača kod Vukovara gdje su četvorica malodobnika vilama izbola psa, objesila ga za drvo i zapalila.

Ključne riječi

Komentara 28

LE
leonardo1947
17:06 04.11.2009.

Bolesni Balkan.

OB
-obrisani-
18:08 04.11.2009.

Svi koji to cine, rekli su da ih je na to inspirirao vjeronauk u skoli ....

RE
respeckt51
17:04 04.11.2009.

Vratit tim izrodima slicnom kaznom. zavezat ih u sumi, druge za prugu, najmanje 2 dana, dobro obucene kod plus stupnjeva ili gole kod minus temperatur.Da vidimo hoce li ikad doci na ideju da se izivljavaju na nemocnim i slabijim od sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije