Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE UVREDE

Đakić poručio Staziću: Smijete se k'o kreten i tako izgledate!

josip đakić
Arhiva VL
27.05.2010.
u 13:55

Đakića je iznervirala izjava Stazića upućena HDZ-ovcima da će zemlju, kao i 1999. godine, ostaviti s negativnom stopom rasta.

Poprilično mirnu raspravu u Saboru o smanjenju povlaštenih mirovina iznad 3500 kuna za 10 posto zasjenila je uvreda HDZ-ovca Josipa Đakića upućena SDP-ovom Nenadu Staziću.

- Smijete se k'o kreten i tako izgledate, poručio je Đakić Staziću i tako zaradio opomenu predsjedavajućeg Vladimira Šeksa.

Đakića je iznervirala izjava Stazića upućena HDZ-ovcima da će zemlju, kao i 1999. godine, ostaviti s negativnom stopom rasta. I iako je Stazić podržao smanjivanje mirovina, ustvrdio je kako se za tom mjerom poseže jer novca u proračunu više nema te da je loš rad Vlade doveo do toga da novca više nema pa se treba uzeti gdje se može.

- Bojali su se tuneli, struja se prodavala jeftino pa je novca nestalo. Umirovljenici, pa makar i ovi koji su u mirovini po posebnim propisima, morat će nadoknaditi taj novac - istaknuo je Stazić.

Mjerom smanjivanja povlaštenih mirovina u proračunu bi se trebalo uštedjeti oko 250 milijuna kuna. Bez 10 posto mirovine ostat će oko 90 tisuća umirovljenika. Od "rezanja" su pošteđene mirovine hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i ratnih vojnih invalida s oštećenjem organizma od 100 posto, mirovine zaposlenika u istarskim ugljenokopima Tupljak i mirovine prema Zakonu o uvjetima za stjecanje prava na starosnu mirovinu radnika izloženih azbestu.

Komentara 125

Avatar neidemdalje
neidemdalje
14:26 27.05.2010.

da li se ova lopina đakić ikada pogledao u ogledalo?

VI
vidimškoj
14:33 27.05.2010.

nemoj tako,to je lice poštenjačine ali izgleda da su počeli polako lopine gubit živce.

Avatar tetak
tetak
19:53 27.05.2010.

Što kazati ? Bože prosvitli im pamet !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije