Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEP BEZ ODOBRENJA

Đ. Adlešič: Iako to HEP traži, struja neće poskupjeti

adlesic
25.03.2010.
u 16:10

Čini se da Vlada ipak neće dati zeleno svjetlo novom financijskom opterećenju osiromašenih građana.

Na novinarski upit hoće li poduprijeti zahtjev HEP-a za poskupljenje struje, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič kazala je da zahtjev HEP-a ne znači da će struja poskupjeti. Time je neizravno dala do znanja kako Vlada neće dati zeleno svjetlo novom financijskom opterećenju osiromašenih građana.

Đurđa Adlešič je u četvrtak boravila u Sisku i posjetila Hrvatski centar za razminiranje gdje je sa županicom Marinom Lovrić-Merzel i čelnicima HCR-a, ravnateljem Otom Jungwirthom, suradnicima i Đurom Brodarcem, predsjednikom Savjeta te ustanove, razgovarala o prioritetima u razminiranju u ovoj godini.

Komentara 7

DU
Deleted user
07:24 26.03.2010.

Hrvatska je država s vrlo visokom razinom tzv. unutarnje mržnje, nalik Belgiji. I onda imate situaciju da su tzv. monopolisti u poziciji da mogu praktički do mile volje iživljavati tu negativnu emociju prema ostalom pučanstvu. Ilustrirao bih to rado na dva primjera. Kad poskupljuje zemni plin, onda imate jalno objašnjenje velikana našeg RG sektora da energenti moraju biti skupi e da bi ih imali i u budućnosti i onda se navodi primjer Belgije gdje je kubik blizu 1 eura - dakako, kao neki ideal kojem Hrvatska (po njima!) treba težiti. Jer zašto baš RH ne bi imala najskuplje energente u Europi kad već ima monopoliste. Drugi slučaj je bio s cijenom Coca Cole - prije par godina se austrijski trg. manageri netom prispjeli u RH nisu mogli načuditi kako je tako skupa CC na hrv. tržištu, a osobito u svjetlu činjenice da vode ima u izobilju i da nismo emiratska država gdje se voda za proizvodnju CC dobiva desalinizacijom mora. I onda su se osobno uvjerili da su naši uvoznici CC neizmjerno ponosni što imaju cijenu napitka najvišu u Europi i - kako to već biva - austrijski trgovci su im onda smanjili ponos tako da su intervenirali izravno u centrali u Atlanti i zatražili da se cijene smanje na njem./austrijsku razinu inače oni neće naručivati. Ima još takvih primjera - recimo imamo brzi internet najskuplji u Europi. I da se vratim cijeni struje - tu imate paradoks da drž. firma poput HEP-a nije u stanju energetski osoviti na noge najviše ranjivu i možda najviše lijepu regiju Hrvatske poput dubrovačkog kraja i stalno ciče da nemaju novaca za trafostanice i lokalnu mrežu, a kad pogledate bilo koji sportski event - eno logotipa HEP-a na vaterpolo kapicama i tu se novac iz te monopolističke drž. firme odlijeva na sve strane... Zato moraju težiti idealu da i struja u nas bude najskuplja u Europi jer inače njih, krkanluku i drpingu sklonih, ne bi ni bilo...

OB
-obrisani-
07:51 26.03.2010.

Lani je HEP svakog dana (SVAKOG DANA uključujući i vikende i praznike) na sponzorstva isplaćivao 80.000 kuna!!!!!!!!!! To nije moja zločesta primjedba, nego javni podatak kojeg može svatko provjeriti. Prosječna godišnja plaća zaposlenika u HR jest manja od te sume. To dečki iz HEP znaju pa su bili toliko dobri da nisu zaposlili 365 Buljubašića, nego samo jednog. Ako tim brojkama dodamo još neke, npr. 1 milijardu kuna iz HPB-a koji su razabacani nakon telefonskih poziva sad bivšeg p (redsjednika) i bivšeg p(remijera) i ostalih sadašnjih p(edera) koji su razbacani kao umjetno gnojivo šakom po ledini,pa onda dodamo bojanja tunela (a tunela k\'o u priči, izgleda da je cijeli autoput napravljen kao tunel), zaključak koji se nameće je vrlo jednostavan: Nikad se u Hrvatskoj ne bi desilo ni R od recesije, ni K od krize da se nismo međusobno opljačkali. Da su barem ti posrednici (sve što je problematično počinje s \"p\"), taj novac uložili u banke pa da ga sad izvlače i investiraju, vraćaju natrag u sustav!!! Ali ne! Ti p(ljačkaši) su sve to spiskali na vile-tine, na jahte-tine, na život u čizmama s visokom petom i upropastili svoje i naše šanse. Ono što možemo očekivati dalje od p(olitičara) jest - dalje oporezivanje i dalje smanjenje neto prihoda svakog od nas. Puno podlih priča preko potrošača prevaljuju poreznici - pljuc!

NO
Nokica
04:39 26.03.2010.

Neće dati 15-ak dana.A poslije toga opla ; zeko iz šešira i struja raste cca. 10-12% (naravno uz izjavu da je Vlada subvencionirala bla,bla,bla i da će to smanjiti udar na buđet kučanstava i bla,bla,..).Sve već viđeno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije