Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Male pobjede u Americi

Lavina mama dočekala je i taj dan: 'Zasjala je u svojoj prvoj haljinici, sama ju je birala'

Foto: zaratniculavu/Instagram
1/6
20.06.2023.
u 09:32

Lava i njena obitelj u Hrvatsku se vraćaju do jeseni, no iako je njeno stanje neusporedivo bolje, brojna djeca sa spinalnom mišićnom distrofijom nemaju iste prilike, jer Zolgensma nije odobrena u Hrvatskoj

Majka male Lave ponovno uveseljava izvještajima o naprecima kćeri manje od mjesec dana nakon što je primila lijek Zolgensmu. Podsjetimo, djevojčica koja boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 2 povezala je naciju prije nekoliko mjeseci kada je za njeno liječenje u SAD-u prikupljeno 2,5 milijuna eura. Lava je lijek primila 19. svibnja, a već nekoliko tjedana nakon, njen napredak je nevjerojatan. Sada može samostalno koračati uz pridržavanje, a vozila je i romobil i bicikl.

- Sve su to sitni pomaci, ali nama važni i ogromni! Nalaz krvi je odličan, Lava je sve čvršća i svaki dan nas nečim novim iznenadi, rekla je njena razdragana majka Petra za 24sata. Otkrila je i da su predali papire za vrtić koji se nada da će Lava pohađati kada se vrate u Hrvatsku. 

Najnoviji razlog za sreću ovoj obitelji je to što je Lava nedavno prvi put u životu odjenula haljinu. Naime, nakon što je dobila dijagnozu, njena je majka tražila primjerene kompletiće, no pronalazila je samo hlačice, što joj je bila tiha patnja jer se veselila trenutku kada će svoju kćer vidjeti kako se vrti u haljinici.

- Lava je neki dan zasjala u svojoj prvoj haljinici, koju je sama tako ponosno birala. Ponosno je prošetala promenadom uz plažu, sva umrljana krafnom, a jučer je izabrala još dvije, rekla je Petra, izrazivši veliku zahvalnost za priliku da iskusi ove velike pobjede svoje male ratnice.

Lava i njena obitelj u Hrvatsku se vraćaju do jeseni, no iako je njeno stanje neusporedivo bolje, brojna djeca sa spinalnom mišićnom astrofijom nemaju iste prilike, jer Zolgensma nije odobrena u Hrvatskoj. Zbog toga, Petra je pokrenula peticiju "Zolgensma za sve", koju možete potpisati na poveznici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije