Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVILA SE BIVŠA MINISTRICA

Divjak: Čović i Boras uništavaju sustav. Ne mogu 70-godišnjaci zaustavljati mlađe i sposobnije

Zagreb: Sjednica Vlade RH u NSK
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
09.07.2020.
u 14:18

- Poštujem autonomiju sveučilišta, ali ne smijem šutjeti u ovakvim situacijama. Sveučilište mora bolje - poručila je Divjak putem Facebooka

Ministrica obrazovanja na odlasku Blaženka Divjak obrušila se danas na rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa i profesora Antu Ćovića poručivši da zaustavljaju mlađe i sposobnije.

- Akademske klike uništavaju sustav znanosti i visokoga obrazovanja i na to stalno upozoravam. Osovina Čović-Boras radi ogromnu štetu sustavu znanosti i visokog obrazovanja, ali članovi Senata trebaju preuzeti odgovornost i usmjeravati Sveučilište tako da daje podršku izvrsnima, onima koji mogu doprinijeti razvoju Sveučilišta i kvaliteti znanosti i obrazovanja. Ne mogu 70-godišnjaci zaustavljati mlađe i sposobnije. Poštujem autonomiju sveučilišta, ali ne smijem šutjeti u ovakvim situacijama. Sveučilište mora bolje - poručila je Divjak putem Facebooka.

Podsjetimo, Boras je suspendirao jučer dekanicu Vlahović-Štetić zbog, kako je navedeno, kršenja zakona i Statuta Sveučilišta u Zagrebu. Odluka o suspenziji temelji se na presudi Županijskog suda u Zagrebu od 26. lipnja kojom je Vesna Vlahović-Štetić pravomoćno osuđena za mobing Ante Čovića, kao zaposlenika Fakulteta.

Komentara 9

PS
Petar.Stijena
15:25 09.07.2020.

Aha... tebi je normalno da netko pravomoćno osuđen za mobing bude dekan fakulteta. A kako bi se postavila u situaciji kada bi obrnuto bilo?!?!

Avatar salko1951
salko1951
15:16 09.07.2020.

Ako je netko mlad to ne znači da je automatski i sposobniji.Dokazala ona.

TA
Talleyard
16:42 09.07.2020.

Tuka ne shvača još da je bivša, da je naprvila puno zla za školstvo i našoj djeci. smeće kao i jokići i slični

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije