Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOZNATE OKOLNOSTI

Direktor važnog ruskog brodogradilišta iznenada umro

Foto: Pixabay
1/2
25.12.2022.
u 15:40

Buzakov je radio na toj poziciji 11 godina, a njemu se pripisuju usluge očuvanje i povećanje broja narudžbi za moderne nenuklearne podmornice, površinske brodove i vozila sposobna za dubinu.

Direktor važnog ruskog brodogradilišta specijaliziranog za izgradnju nenuklearnih podmornica je iznenada umro, javlja britanski Sky News. Brodogradilište koje se nalazi inače u Sankt Petersburgu objavilo je da je njihov direktor Aleksandar Buzakov iznenada umro, no nisu dali nikakve druge detalje osim toga.

Buzakov je radio na toj poziciji 11 godina, a njemu se pripisuju usluge očuvanje i povećanje broja narudžbi za moderne nenuklearne podmornice, površinske brodove i vozila sposobna za dubinu.

Ruska nacionalna agencija TASS objavila je da je brodogradilište radilo na izgradnji poboljšanih podmornica na dizelski pogon klase Kilo koje mogu lansirati krstareće projektile Kalibr

Popis sumnjivih smrti sve duži

Iako u ovom trenutku nije poznat uzrok smrti Aleksandra Buzakova, čak i prije početka invazije i rata u Ukrajini zabilježen je veći broj smrti Rusa koji su na čelu neke kompanije ili su pak bliski s vlasti, o čemu je ranije pisao i Večernji list.

Nedavno je preminuo nekretninski tajkun Dmitrij Zelenov u gradu Antibesu na francuskoj rivijeri. Pedesetogodišnji oligarh bio je vani na večeri s prijateljima kada se počeo osjećati loše. U jednom je trenutku pao niz stepenice, pri čemu je zadobio ozbiljne ozljede glave, prema ruskoj novinskoj kući Baza i lokalnoj francuskoj novinskoj kući Var Matin. Hitno je prebačen u bolnicu, ali ga liječnici nisu uspjeli spasiti, a njegovu smrt potvrdio je javni tužitelj u obližnjoj općini Grasse sljedeći dan.

Okolnosti oko smrti nekretninskog tajkuna nevjerojatno su slične onima Anatolija Geraščenka, bivšeg čelnika moskovskog Zrakoplovnog instituta (MAI) koji je pao niz stepenice u sjedištu instituta u ruskoj prijestolnici. 

Osim Geraščenka i Zelenova, ove su godine pod sumnjivim okolnostima preminuli i brojni drugi tajkuni, znanstvenici i moćnici. Ivan Pečorin (39) utopio se kada je iz čamca pao u more, Igor Nosov (43) preminuo je od moždanog udara, Ravil Maganov (67) pao je kroz prozor bolničke sobe, a Juri Voronov (61), Alexander Tiulakov (61) i Leonid Shulman (60) iz Gazproma pronađeni su mrtvi u svojim domovima i to redom: utopljen u bazenu, s omčom oko vrata i navodno prebijen, te izboden u kupaonici.

Foto: Pixabay

Osim sumnjivih smrti moćnika, zabilježene su i dvije smrti ruskih vojnih lica koja daju više pitanja nego odgovora.

Ruski pukovnik Vadim Boyko (44)  pronađen je mrtav u sumnjivim okolnostima. Njegovo tijelo pronađeno je s "višestrukim prostrelnim ranama" u njegovom uredu u prestižnoj pomorskoj akademiji Makarov. Svjedoci tvrde da je pukovnik došao na posao, ušao u svoj ured nakon čega se čuo zvuk pet hitaca. Nakon toga, njegovi podređeni su pronašli njegovo tijelo, piše Daily Mail.

Unatoč izjavama svjedoka da su čuli više hitaca, inicijalni medijski izvještaji govore o tome kako se sumnja da je riječ o samoubojstvu. Ruski portal Baza media, koji ima bliske veze s policijom, objavio je da su istražitelji pronašli pet čahura i četiri pištolja marke Makarov pored mrtvog pukovnika. U članku su se zapitali kako je pukovnik mogao pucati sam sebi u prsa pet puta. Izvještaji govore kako nije pronađena oproštajna poruka.

Ovo nije jedina sumnjiva smrt pripadnika ruske vojske. Tijelo 49-godišnjeg pukovnika Romana Malyka pronađeno je u listopadu kako visi na ogradi u regiji Primorski. Prvo se sumnjalo na samoubojstvo, a potom je otvorena istraga ubojstva. Pet dana kasnije istražitelji su ustvrdili da je samoubojstvo vjerojatni uzrok smrti. Lokalni portali tvrde Malykova obitelj i prijatelji osporavaju istražitelje, inzistirajući da je bio 'uravnotežen i samouvjeren'

VIDEO: Fizički obračun ispred kafića u Splitu: Dvojica ozlijeđena, jedan teže

 

Komentara 9

Avatar DIXI
DIXI
22:11 25.12.2022.

Nije mi jasno kako to. Pa podmornice nemaju ni prozore niti balkone?

Avatar Svračak
Svračak
18:19 25.12.2022.

Sve te čudne smrti u Rusiji izazvane su smrtonosnim virusom Putin!

DM
dms
07:22 26.12.2022.

Svi ti vjerni podanici na odgovornim pozicijama imaju slične simptome prije smrti. Dovoljno je kakvo kritično ili negativno mišljenje o velikom diktaturu, koje je javio izrećeno, ili se našli u kakvim privatnim sms, e-mail ili kakvim drugim po rukama ili nadzirani razgovorima. Diktatori iz takvih razloga imaju veliku javnu posršku , a najbolji primjer su ovacije onom sj. Korejskom klaunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije