Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u u Tallinu u Estoniji

Direktor HTZ-a ponovo izabran za potpredsjednika Europske putničke komisije

Direktor HTZ-a ponovo izabran za potpredsjednika Europske putničke komisije
Foto: HTZ
1/3
25.05.2023.
u 14:35

To je prilika da svi zajedno nastavimo raditi na unaprjeđenju europskog turističkog sektora i promociji Europe kao jedinstvene turističke destinacije, kaže Kristjan Staničić

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić ponovno je izabran za potpredsjednika Europske putničke komisije (European Travel Commision - ETC). Odluka o imenovanjima na čelu najvažnijeg i najstarijeg međunarodnog turističkog udruženja u Europi, kojeg čine 35 nacionalnih europskih turističkih organizacija te pridruženi članovi među kojima su agencije, pružatelji usluga u turizmu te prijevoznici, donesena je na 108. sastanku Odbora direktora ETC-a u Tallinu u Estoniji.

Foto: HTZ

- Zahvaljujem kolegama na ukazanom povjerenju i prilici da svi zajedno nastavimo raditi na unaprjeđenju europskog turističkog sektora, odnosno na promociji Europe kao jedinstvene turističke destinacije. Iza nas su vrlo izazovna vremena, no pokazali smo kako se brzim odlukama, ciljanom promocijom i kvalitetnom ponudom može postići brz i stabilan oporavak turizma. Određeni izazovi i dalje postoje, međutim svjedočimo povratku razine putovanja iz pretpandemijskog razdoblja te ćemo u sklopu aktivnosti ETC-a učiniti sve da ovaj pozitivan trend rasta zadržimo i u budućnosti - kaže K. Staničić.

Uz direktora Staničića, koji je imenovan potpredsjednikom ETC-a, Miguel Sanz iz Španjolske izabran je za predsjednika ETC-a, dok je u svojstvu potpredsjednika još imenovana Magda Antonioli iz Italije. Uz nova imenovanja na sastancima se raspravljalo i o Godišnjem izvješću ETC-a za prošlu godinu, članarinama za razdoblje od 2024. do 2027. godine, a odobren je i strateški okvir ETC-a do 2030.

Foto: HTZ

U Tallinu je, inače, održan i Industrijski forum pod nazivom „Climate change mitigation for tourism“ na kojem se raspravljalo o štetnim utjecajima klimatskih promjena na turizam, a predstavljen je i Akcijski plan za klimu ETC-a u sklopu kojeg je predviđeno značajno smanjenje emisija generiranih radom ovog udruženja do 2030. Istaknuta je i snažna podrška angažmanu u klimatskim akcijama koje će provoditi nacionalne turističke organizacije europskih zemalja i članica ETC-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije