Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Direktor dobio 10 godina za ubojstvo radnika i palež vozila

Zagreb: Počelo suđenje Vedranu Tomljanoviću, osumnjičenom za ubojstvo u Maksimiru
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
13.09.2023.
u 10:48

Osim za ubojstvo Marinka K., Tomljanović se teretio i za dva paleža automobila. Optužen je da je 17. listopada oko 22.30 zapalio Suzuki Swift zagrebačkih oznaka

Vedran Tomljanović (50), bivši knjigovođa i direktor građevinske tvrtke na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je  osuđen na  10 godina zatvora zbog ubojstva Marinka K. (60), radnika koji je u studenom 2022. u stanu u Švarcovoj u Zagrebu izvodio građevinske radove. Osim za ubojstvo, osuđen je i za palež automobila. Izrečena mu je i mjera liječenja ovisnosti o alkoholu.

Prema optužnici, podignutoj u svibnju ove godine, Tomljanović se teretio da je  2. studenoga 2022. između 11.47 i 13.25 sati s dva hica iz pištolja ubio Marinka K., koji je zadobio strijelne rane na glavi i tijelu te je preminuo na mjestu događaja. Nakon što ga je ubio, otišao je te je dan kasnije uhićen u kući svog prijatelja. Inače, nakon što je ubio Marinka K., Vedran T. se u sporni stan vraćao dva puta, a jedan od tih povrataka snimile su i nadzorne kamere na jednoj od pumpi na kojoj je točio gorivo.

Osim za ubojstvo Marinka K., Tomljanović se teretio i za dva paleža automobila. Optužen je da je 17. listopada oko 22.30 zapalio Suzuki Swift zagrebačkih oznaka. Automobil je vlasništvo 21- godišnjaka, a Tomljanović se teretio da je došao do benzinske postaje u Ulici SR Njemačke gdje je u prozirnu plastičnu bocu natočio oko dvije litre goriva. Zatim se odvezao do Ulice Božidara Magovca, došao do parkiranog BMW-a na koji je u 22.50 stavio punu bocu benzina i zapalio je. Vatra se proširila i na Suzuki Vitaru koja je bila parkirana pored BMW-a. Palež vozila, počinio je, tvrdilo je  tužiteljstvo  samo nekoliko sati nakon što je ubio Marinka K. Teretilo ga se i da se i opet odvezao na benzinsku crpku na Ulici SR Njemačke. U bocu je natočio 1,6 litara goriva te je potom oko 21.30 ponovo otišao u Ulicu Borisa Magovca, gdje je ovaj put oko 21.30 zapalio Volvo XC90. Automobil je polio benzinom, a vatru je zapilo uz pomoć kocki za potpalu. Šteta je bila oko 80.000 eura. 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 11

SG
Saul Goodman
11:01 13.09.2023.

10 godina za hladnokrvno ubojstvo pištoljem?!? pa da li su ti ljudi normalni?!? Apsolutno bilo gdje u Europi a pogotovo SADu bi dobio 30-50 godina ili doživotnu robiju.

Avatar Asterix
Asterix
11:03 13.09.2023.

Šta je ovim sucima... kakve su ovo smiješne kazne... čovjeku je oduzeo život a on je za manje od 7 godina slobodan (nakon odslužene 2/3). Suci se s ovakvim kaznama ne trebaju bojati osvete... pače, mogli bi dobiti i kakav poklončić.

KI
kiselovrhnje
11:12 13.09.2023.

Evo upravo procitam clanak o novom zakonu o zastiti zena i onda kliknem na ovo... Metak u glavu i palez vozila i dobijes 10 godina? Pa taj vise nije za civilizaciju, halo kakvih 10 godina? Sve dok ovakvi slucajevi nee pocnu dobijati po 30 godina, mozete vi uvoditi neznam kakve "reforme" ali i dalje ce ostati isto nakaradno pravosude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije