Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNE PROZIVKE

DIP: Odbacujemo Gongove prozivke Miroslava Škore, za nadzor imamo 60 dana

Miroslav Škoro
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.01.2020.
u 12:02

Takav, ishitren način komuniciranja posve je nepotreban jer je Povjerenstvo na dopis GONG-a odgovorilo i objasnilo sve ovlasti i proceduralne rokove glede nadzora financiranja izborne promidžbe, navode

Državno izborno povjerenstvo (DIP) u petak je odbacilo javne prozivke koje mu je, zbog financijskog izvještaja nezavisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, uputila nevladina udruga Gong te poručilo kako, po zakonu, za nadzor financiranja ima rok od 60 dana.

Ocijenivši da Škoro oglašavanje na društvenim mrežama nije prijavio u skladu sa zakonom i pripadajućim pravilnikom, Gong je poručio da DIP mora razjasniti taj slučaj i Škori obustaviti isplatu naknade za izborne troškove

"Takav, ishitren način komuniciranja posve je nepotreban, jer je Povjerenstvo na dopis GONG-a odgovorilo i objasnilo sve ovlasti i proceduralne rokove glede nadzora financiranja izborne promidžbe. Ono je i za javnost zbunjujuće, a za Povjerenstvo štetno jer upućuje javnost da ne zna svoje dužnosti i da mu treba staratelj koji koristi ovu priliku za samopromociju nepotrebnim objavama za javnost", istaknuo je DIP.

Pritom podsjeća da je po zakonu za nadzor financiranja izborne promidžbe, što uključuje i Škorino izvješće, rok do početka ožujka

"Povjerenstvo je dužno i to u roku od 60 dana od objave konačnih rezultata izbora provesti nadzor financiranja izborne promidžbe, što će i učiniti, i o čemu je već obavijestilo političke stranke i kandidate", poručio je DIP.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:29 24.01.2020.

Ne vladina udruga GONG. Ako SDP-e pobijedi onda više niste nevladina udruga s obzirom da ste onda na vlasti.

Avatar patriot-2010
patriot-2010
13:38 24.01.2020.

Sramotno je samo ponašanje DIP-a u slučaju iznošenja smišljenih laži o SMS-ovima kojima se poziva birače da će im se platiti prijevoz do birališta ako glasuju za Kolindu G. Kitarović. Izmišljotina koja je izašla iz laboratorija SDP-a i GONG-a u svrhu mobiliziranja lijevog biračkog tijela na dan izbora koristeći GONG-ovu medijsku moć.

ER
EroK
17:23 24.01.2020.

GONG je pokazao i dokazao svoju neobjektivnost i navijanje za SDP! A DIP mora omoguciti uvid i nadzor u APIS-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije