Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drvni 'rat'

DIP mora osloboditi ulaz svojoj partnerskoj tvrtki Incrementum

dip1
Dominik Grguric/Pixsell
30.10.2012.
u 11:42

Žalit će se na presudu suca Predraga Gajšaka. Incrementum tvrdi da trpi trajnu štetu, a druga strana odgovara: "Oni su prevaranti".

DIP Karlovac i njegova tvrtka-kći Parket 4 samovlasno i na silu sprečavaju Incrementum u korištenju nekretnina, a pritom ne poštuju sudske odluke i silom pokušavaju ishoditi plaćanja na koja nemaju pravo. Osim toga, čine i kaznena djela – tvrdi Tamara Mušnjak Špišić, odvjetnica Incrementuma.

Ugovor raskinut ili nije?

Sudac Općinskog suda u Karlovcu Predrag Gajšak naložio je DIP-u i Parketima 4 da moraju omogućiti slobodan pristup pogonima pilana i dorada, trafostanici, upravnoj zgradi i ostalim objektima Incrementumu, koji je osnovan švicarskim kapitalom.

 – Ova privremena mjera na snazi je do pravomoćnog okončanja parnice – piše u Gajšakovu rješenju.

 Kao što smo ranije pisali, dvije tvrtke mjesecima su u sukobu. Lani je DIP iznajmio pogone za grubu obradu drva Incrementumu, a poslovanje usredotočio na izradu parketa te dogovorio nabavku sirovina za to od partnera “iz dvorišta”.

U međuvremenu je došlo do nesuglasica, po tvrdnjama DIP-a stoga što je tvrtka-partner prestala plaćati najam i isporučivati robu te je počela otpuštati preuzete radnike. Incrementum pak tvrdi da nisu mogli normalno poslovati zbog učestalih blokada računa DIP-a, da nisu primali od njega narudžbu... Radnici su tužili Incrementum, a i sindikat je podnio kaznenu prijavu zbog navodno nezakonitih otkaza. DIP je raskinuo ugovor i ponovno preuzeo pilanu i doradu te postavio zaštitare na ulazu u tvrtku, a Incrementum tvrdi da je to učinjeno nezakonito.

Sada je taj njihov stav potkrijepljen i presudom. DIP-u prijeti 100.000 kuna kazne, a 20.000 kuna njegovim odgovornim osobama. Ipak, i dalje je blokiran ulaz predstavnicima Incrementuma, a DIP uskoro pokreće proizvodnju u pilani i doradi i preuzima nazad većinu radnika.

 – Incrementum trpi trajnu i nesagledivu štetu, a naplatu će zatražiti sudski. Najave da će DIP pokrenuti proizvodnju u pogonima Incrementuma suprotne su zakonima i pravomoćnim sudskim odlukama – objašnjava Mušnjak Špišić i dodaje da je tvrtka koju zastupa uredno isplaćivala plaće i doprinose.

 Suvlasnik DIP-a Damir Fistrić otkriva da se DIP žalio na sudsko rješenje.

 – Sud nije ulazio u suštinu spora, a to je raskid ugovora, nego se bavio samo navodnim smetanjem posjeda. Pred Bogom i vragom tvrdimo da smo u potpunosti u pravu. Dokazat ćemo da su ljudi u Incrementumu prevaranti – kaže Fistrić.

 Samo neka rade

 Dodaje da je rješenje Općinskog suda u Karlovcu nezakonito i utemeljeno na pogrešnim podacima.

 – Nije istina da im ne damo raditi. Samo neka rade – komentira Fistrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije