Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF ISTARSKOG STOŽERA

Kozlevac otkrio zašto Istra ima najbolju situaciju s koronom i koja Capakova najava ga zbunjuje

Dino Kozlevac
Srecko Niketic/PIXSELL
06.10.2020.
u 14:06

Naveo je kako jedina mjera koju su ublažili to što djeca u svojim razredima više ne moraju nositi maske

Istarska županija zahvaljujućim rezultatima u borbi protiv koronavirusa može biti uzor svima ostalima, što i pokazuje činjenica da se Istra i prema europskim standardima smatra zelenom zonom

- Ovakva situacija rezultat je suradnje i razumijevanja građana i svih nadležnih institucija - kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac za Glas Istre. 

- Moram priznati da me malo zbunjuje najava ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka da će nošenje maski u zatvorenim prostorima postati obavezno. Koliko se ja sjećam, ta je mjera bila donijeta na nacionalnoj razini i ne sjećam se da je ikad ukinuta, a mi je neprekidno provodimo već tri mjeseca u Istarskoj županiji. Ipak je to mjera koja traži najmanju žrtvu od svih nas, a pokazala se kao najuspješnija u prevenciji - ispričao je Kozlevac. 

Naveo je kako jedina mjera koju su ublažili to što djeca u svojim razredima više ne moraju nositi maske te su dopustili da u dvoranama na sportskim natjecanjima može biti do 100 gledatelja uz pridržavanje svih ostalih epidemioloških mjera. Ističe da je sve što je postigla, Istra postigla zahvaljujući međusobnom poštovanju i disciplini.

- A isto tako će o svima nama ovisiti i koliko dugo će se zadržati u Istri ovako povoljna situacija. Iako to nekima ne odgovara, mi dan danas imamo rigoroznije mjere, odnosno uvjete koje postavljamo za organiziranje bilo kakvih privatnih ili javnih događanja. Dakle, ne dozvoljavamo svatove s više od 60 do 70 ljudi, sugeriramo da ne dolaze osobe iz drugih krajeva, a ako je moguće, nije ni poželjno da se rade velike fešte za svatove. Epidemiološki rizik kod bilo kakvog događaja koji se organizira je trenutno puno, puno veći od samog benefita, pa stoga uvijek preporučujemo ljudima da se za sada strpe ili da planirana događanja odgode za iduću godinu kad se nadamo da će biti povoljnija situacija - poručio je  Kozlevac.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati

Komentara 14

MW
mwangawamungu
11:30 07.10.2020.

Kako to objasniti?!U velikim firmama se radi bez maski, čim se ide na pauzu ili na kavu, mora se staviti maska...zabranjena okupljanja, držanje razmaka...pa to je čisti fašizam!!!Dakle, radi, ne treba ti maska, a u slobodno vrijeme, nosi brnju i što dalje jedan od drugoga, da ne bi kome palo na pamet kritizirati ovu fašističku vladu!!!

BE
Beskucnik
16:33 06.10.2020.

Istrijan poljubi zenu za godisnjicu , spava u odvojenim krevetima , djecu nikad ne ljubi , a susjedima ne zna ime , Istrijan cij3li zivot zivi u karanteni , a ovi zarazeni u Istri su bosanci vjerojatno , zato jee istrijan siguran od covida a mu zato preko igle prelazi Hepatititis Aids itd , strasno hladan narod ko sveđani

ZV
Zvjerko1
14:30 06.10.2020.

Bravo Istra!!! Nacionalni stožer je pun nekompetentnih ljudi među kojima iskače Capak kao osoba koja nema pojma koje mjere su uopće donesene i koja svako malo iskače s kontradiktornim informacijama. Kada vidimo profesionalni put Capaka sve je puno jasnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije