Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pooštravaju mjere

Capak: Maske će uskoro biti obvezne i na autobusnim stajalištima

Zagreb: Krunoslav Capak nakon konferencije se obratio medijima
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
06.10.2020.
u 13:27

Nošenje maski korisno je i bit će uvedeno za zatvorene prostore i otvorena mjesta na kojima je nemoguće izbjeći kontakt, kaže Capak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je da će se maske morati nositi i na autobusnim stajalištima, odnosno mjestima na kojima je nemoguće izbjeći kontakt.

– Nastojimo pripremiti mjere za velike blagdane koji nam predstoje. Nastojimo iskomunicirati moguće mjere. Nošenje maski korisno je i bit će uvedeno za zatvorene prostore i otvorena mjesta na kojima je nemoguće izbjeći kontakt, npr. autobusna stajališta – rekao je Capak te je najavio kako će ubrzo na snagu stupiti mjera nošenja maski u ugostiteljskim objektima.

Otkrio je kako se razgovaralo i o uvođenju kazni za nepoštovanje mjera koje ugostitelji podržavaju.

VIDEO Krunoslav Capak: "Maske će uskoro biti obvezne i na autobusnim stajalištima"

– Na svim sastancima prisutan je državni tajnik za civilnu zaštitu i glavni državni inspektor i razgovarali smo o tome. I ugostitelji su za to da se pojačaju kontrole jer smatraju da stradaju oni koji se drže mjera, a ne obratno – rekao je.

– Na razini Europe razgovara se o kriterijima prelaska granice. Mi smo najliberalniji, tijekom tih razgovora pripremit ćemo prijedlog sukladno pravilima koje postavi EK. U ovom trenutku sve je kako je bilo – dodao je.

Osvrnuo se i na prijetnje smrću koje je dobio.

– Primio sam prijetnju smrću prije mjesec dana i policija provodi izvide, o tome ne mogu govoriti – kazao je.

Ususret sezoni skijanja, savjetovao je da se ono izbjegava jer sam čin skijanja nije opasan, ali opasno je druženje po hotelima, kafićima, klubovima...

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Salam_Parizer
Salam_Parizer
13:57 06.10.2020.

No dobro ajmo malo logike, koja je to točno konačno razlika između koronavirusa, običnog virusa gripe ili prehlade?, ako nema razlika onda se radi o jednoj te istoj bolesti i netko mora odgovarati za prevaru!

GE
genadij
14:07 06.10.2020.

Sad je sasvim očito da ne misle stati sa ovom globalnom prevarom kakvu svijet nije videl. Jučer u Koprivnici jedna rođakinja nije mogla na terapiju, zaključali vrata, ne javljau se na telefon. To su prave žrtve korone, a doktore prikazuju kao mučenike, a ništ nemreš obaviti, ne znam zakaj opće plačamo zdravstvenu uslugu.

KO
Komentar
14:01 06.10.2020.

Evo nakon malo Pompe o internetskim prijetnjama..dolazi na red novo poostravanje mjera.Stare ud-baske metode,zalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije