Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sin ubio majku

Dino je već sa 12 godina ranio oca, a sa 16 je na majku krenuo nožem

ubojstvo
Ivana Ivanović/Pixsell
09.11.2009.
u 13:35

Preminula žena pronađena je na podu dnevne sobe u ležećem položaju na leđima. Oko vrata joj je bila kravata, a na licu su zamijećene i razderotine kod desnog oka i kao i na zatiljku.

Još jedna obiteljska svađa zbog alkohola i razvratnog života Silvane Babić (46) u nedjelju je završila tragedijom. Sin Dino (22) izudarao ju je brončanim kipom i ugušio svilenom kravatom. Nađena je na leđima na podu dnevnog boravka. Imala je dvije razderotine kod desnog oka i još dvije na zatiljku. U stanu su bili tragovi krvi. Dino tvrdi da je spavao kad je uletjela u sobu i bez povoda počela nasrtati na njega.

Odgurnuo ju je i počela je tučnjava koja je završila smrću. Je li umrla od gušenja ili udaraca, pokazat će obdukcija. Nazvao je policiju i kazao: “Mislim da sam udavio majku!” Dočekao ih je pred zgradom. Hladan, bez emocija. Činilo se da nije pod utjecajem opijata iako je ovisnik. Susjedi kažu da su svađe zbog alkohola i muškaraca bile rijetke, ali žestoke. Sa svime je bio upoznat i Centar za socijalnu skrb, a Dino je od rane mladosti boravio u popravnim domovima. Sve je znao i otac Davor.

Nije se žalio na probleme

– Ni u snu nisam očekivao da će to napraviti. Razveli smo se prije 18 godina. Otišao sam od nje jer se stalno opijala. Liječila se na Ugljanu. Bez uspjeha. Nedjeljom bismo svi ručali kod mene. Imali smo normalne odnose. Ove nedjelje došao je Dino, ne i Silvana. Nije se ni na što požalio. Kazao je da je stanje regularno, što bi značilo da je ona opet pijana – kazao je teško bolesni Davor.

Dino se s policijom prvi put susreo s 12 godina, kad se umiješao u svađu roditelja. Oca je udario metalnom šipkom po čelu. U Rovinju je u lipnju 2000. sprječavao policajce u obavljanju dužnosti, a od te je godine prikupio 20-ak kaznenih prijava. Zbog obiteljskog nasilja policija je intervenirala u lipnju 2003. Susjedi su dojavili da sin tuče majku.

S nožem u krevetu

Zatečen je kako leži u krevetu s nožem dužine oštrice 20 centimetara kojim je prijetio majci. Potkraj lipnja ove godine gušio ju je i udarao glavom o zid jer je u stan dovodila mnoge muškarce. Lani u siječnju uhvaćen je s heroinom i imitacijom berette. U rujnu se sukobio sa zaštitarom Lidla, a u prostoriji za zadržavanje lupao je po rešetkama, vikao da je ovisnik i tražio psihijatre.

Ključne riječi

Komentara 13

BT
bili-tartuf
17:11 09.11.2009.

mister-rovac´X,....ni manje ni visé,..nego Hrvat ??...mrzis´li mrzis´i podmecés´..i mrzis´....sirota u glavi...

MI
misuratakid
17:13 09.11.2009.

mihac - slazem se sa vecim dijelom onoga sto si napisao - ali mi se cini da si u jednom dijelu fulao poantu: ovdje nisu krivi zakoni koji su zastitili dijete, nego drustvo koje tom dijetetu nije pomoglo. Djecak je vec 10 godina svojim buntovnistvom molio za pomoc. A pomoci nije dobio niotkud. Odrastao je a da ga ocito nitko nije volio. Niko mu, vjerovatno, nije ni rekao da je u borbi sa cudovistima u vlastitom zivotu najvaznije to raditi na nacin da kroz nju i sam ne postanes jos jedno cudoviste. Bojim se da je sada vec za sve kasno. Strahovito me potresla ova tragedija i prica.

GV
goran vrtaric
16:38 09.11.2009.

POSTUJ OCA I MAJKU DA DOBRO TI BUDE NA ZEMLJI, vjera nama fali gospodo, nista drugo samo vjera, jer smo postali gori od zivotinja, ja odmah idem posjetiti moju majku i izljubit cu je za sve ovo vrijeme kad je cnisam mogao posjetiti zbog raznih obaveza, tek sada vidim, nakon ovakvih vijesti koliko je volim, i koliko mi nedostaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije