Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
summit g8

Dimitrij Medvedev poručio Gadafiju da odstupi s vlasti

\'Russian President Dmitry Medvedev (R) and British Prime Minister David Cameron shake hands during their bilateral meeting on the sidelines of the G8 summit in Deauville, western France, on May 26, 2
AFP/PIXSELL
28.05.2011.
u 14:33

Jedino u čemu se Moskva i ostale zemlje skupine G8 nisu složile jest pritisak na sirijski režim predsjednika Bashara al-Assada

Rusija je sa summita G8 libijskom vođi Moameru Gadafiju poručila da više ne stoji iza njega i da ga poziva da odstupi s vlasti, čime se pridružila zemljama članica grupe najrazvijenijih svjetskih industrijskih sila.

Iako je bilo naznaka da bi ruski predsjednik Dmitrij Medvedev mogao predložiti da Moskva bude svojevrsni posrednik između Gadafija i zapadnih saveznika, to je izostalo, a jedino u čemu se Moskva i ostale zemlje skupine G8 nisu složile jest pritisak na sirijski režim predsjednika Bashara al-Assada.

Britanski premijer David Cameron, nakon kriznog sastanka s Barackom Obamom i Nicolasom Sarkozyjem, kazao je da rat protiv Gadaffija ulazi u završnu fazu.

Komentara 31

OB
-obrisani-
14:46 28.05.2011.

Rusija je sa summita G8 libijskom vođi Moameru Gadafiju poručila da više ne stoji iza njega ... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ porucila mu je i nasa Leonija, prije mjesec dana ali nis za sad

OB
-obrisani-
15:21 28.05.2011.

Mnogi forumasi kao Jack Bauer, zatim par zhidova kao Stockholm su zagovarali izoliranje Rusije. Dogadjaji pokazuju da je Rusiju ne moguce izolirati. Rusija je vazhan cimbenik bila vec preko 300 godina i tako ce biti. Zakljucak je jasan. S Rusijom je bolje biti prijatelj nego neprijatelj. Hrvati slavenski narod kao Rusi bi tribali graditi prijateljstvo s Rusijom barem na razinu sto postoji izmedju Rusije i Njemacke, ili Rusije i Turske, ili Rusije i Izraela. Hladni rat je zavrsen Biti prijatelj s Rusima ne znaci biti neprijatelj Americi ili Britaniji. Rusija je danas, demokratska, kapitalisticka, visepartijska zemlja. Rusija ima problema i triba pomoc cijelog slobodnog svijeta a pogotovo slavenskih zemalja da prebrodi te probleme, da digne zivotni standard svojim gradjanima. Ona to mozhe i umije ako se nju ne koci.

Avatar kobra11
kobra11
14:52 28.05.2011.

Sta je summita G8 ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije