Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MR

Dijagnostika vrijedna 12,6 mil. kuna za 5000 pretraga godišnje

darko milinović
Damir Špehar/PIXSELL
13.07.2010.
u 14:31

Investicijama u bjelovarsku bolnicu tu nije kraj i već za mjesec ili dva, kako je najavio ministar, trebao bi stići novi moderni uređaj za CT, vrijedan oko 5,6 milijuna kuna.

BJELOVAR – Ovo je povijesni trenutak za ovu bolnicu i ovim ostvarujemo nešto što je prije godinu dana bilo nezamislivo, rekao je između ostalog potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović puštajući u Bjelovaru u rad novi uređaj za magnetnu rezonanciju. Moderan dijagnostički uređaj vrijedan je 12,6 milijuna kuna i na njemu bi se trebalo obavljati više od pet tisuća pretraga godišnje, a to znači da će po tu uslugu u Bjelovar dolaziti i pacijenti iz drugih županija u kojima nema takvog uređaja.

No investicijama u bjelovarsku bolnicu tu nije kraj i već za mjesec ili dva, kako je najavio ministar, trebao bi stići novi moderni uređaj za CT, vrijedan oko 5,6 milijuna kuna. Milinović nije zaboravio ni ranije najavljenu gradnju nove bolnice, koja je prema najnovijim izmjenama preimenovana u novi objedinjeni hitni prijam. Prema novom planu investicija bi trebala biti vrijedna oko 200 milijuna kuna, a gradnja bi trebala početi iduće godine.

- Racionalizacijom u samo dva segmenta, onima koji se tiču lijekova i bolovanja, ostvarili smo uštedu od 850 milijuna kuna. Otud novac za sve ove investicije koje provodimo u posljednje vrijeme i to je najbolji odgovor dežurnim kritičarima zdravstvene reforme, ustvrdio je Milinović dodajući da se često zaboravlja da ulaganje u zdravstveni sustav nije trošak za državu, već ulaganje za budućnost.

Zahvalivši svima koji su doprinijeli da bjelovarska bolnica dobije ovaj moderni uređaj, v.d. ravnatelj dr. Davorin Diklić izvijestio je ministra da je uređaj u funkciji već nekoliko dana te da je na njemu već obavljeno 150 pretraga. - Naši su ljudi pokazali da su uspješno svladali edukaciju za rad na ovom modernom uređaju. Iskustva su odlična i moram s ponosom istaknuti da je već gotovo sto pretraga fakturirano - rekao je dr. Diklić.

 

Komentara 3

JU
jura2010
20:01 13.07.2010.

HDZ--ovci Blize se izbori zato se hdz razmahao po bolnicama, ali to nisu GRADJEVINSKI strojevi nedaju se lahko otpeljati poslije izbora HA TJA TKO ZNA STA SE BUDE DOGODILO. Puni su lazi i PREVARANTSKIH IDEJA: SUKER; SEKS; HEBRANG; KALMETA; MILINOVICBRANG; KALMETA; MILINOVIC JACA I SVI OSTALI DRUGI POLITICARI;; LINIC BANDIC;MILANOVIC necu ih dalje nabrajati. Bando lopovska stegnite remenje ili cemo vam mi to morati napraviti. Lijep pozdrav BOG.

DA
danubius
11:55 14.07.2010.

otkad je Bjelovar u slavoniji... joooooj uffff

PI
piki
13:16 16.07.2010.

kako se lijepo naslikavati po novinama, ajde vi novinari istražite npr. koliko se dugo čeka na red za pregled ortopeda ili nekih drugih specijalista ? to bi meni radilo i u tri smjene, čeka se mjesecima samo za upis, a doktori nam rade od 12 do podne, sramota - to je nama naša reforma zdravstva dala, da hoćeš-nećeš moraš plaćati privatnom doktoru jer ćeš prije umrijet nego dočekati red. predlažem da ne plaćamo doprinose za zdravstvo niti mirovinsko, već po sistemu sirotinjske bolnice za one koji nemaju, a ostali ionako moraju platiti-tako barem ne bi plaćali ovo naslikavanje i skupljanje poena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije