Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bageri i teški strojevi

Devastacija na Pagu: Samljeli kamen i škrape u uvali, slijedi prijava DORH-u

Pag, ilustracija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
13.06.2019.
u 17:57

- Kupili su teren za osam eura po kvadratu, a sad prodaju za 500 eura po kvadratu, računica je tu jasna - kaže jedna Pažanka

Bageri i teški strojevi samljeli su kamen i škrape u paškoj uvali Paladinka do neprepoznatljivosti, a uvala je time nepovratno promijenjena, pišu danas 24 sata.

Kako navode, u uvali posljednjih godinu dana traju radovi njemačkih investitora koji su tamo planirali postavljanje 50 montažnih kuća površine oko 85 metara četvornih s terasama i bazenom, beach bar, dvadesetak vezova za brodove i lungo mare pojas u neprekinutoj dužini od šest kilometara. Ukupna površina zemljišta je sto tisuća metara četvornih.

- Kupili su teren za osam eura po kvadratu, a sad prodaju za 500 eura po kvadratu, računica je tu jasna - kaže jedna Pažanka.

Investitori se pak opravdavaju kako nisu znali da će to tako biti te kako su ih radnici krivo shvatili i uništili obalu. Inspektor Lučke kapetanije Zadar, kako su rekli, izašao je na teren i utvrdio kako je za sada nepoznati počinitelj devastirao pomorsko dobro. Nakon izvidnih radnji Lučke kapetanije ide prijava Državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Komentara 29

MA
Markos
18:46 13.06.2019.

Meni to uopce ne izgleda grozno. Kad se uredi bit ce odlicno. Ah da, Hrvati bi radje jeli kamen i mudrovali nego, da se nesto napravi I investira. Dajte nemojte biti previse pametni. Ovo ce biti super resort.

DU
Deleted user
18:55 13.06.2019.

Izgleda bolje nego je bilo, pustite Nijemce da odrade do kraja i dajte im još. Kad ste tako pametni novinari što vi niste kupili za 8EUR i prodajete za 500EUR??? Jedini posao copy/paste sa Kurira i Blica

DU
Deleted user
18:42 13.06.2019.

Meni uopće ne izgleda kao da je nešto devastirano. Ako je ta obala nekad izgledala kao ono kamenje tamo malo dalje, to je onda s razlogom netko išao urediti i napraviti lijepu plažu, sve naravno ako je za to izdana dozvola. Svi odmah skaču na zadnje noge čim netko negdje nešto ulaže, jer kod nas a pogotovo na preskupom Jadranu vlada jal, zavist, želja za zaradom bez ulaganja, zimmer frei mentalitet, i onda kad netko nešto želi napraviti onda svi na njega drvljem i kamenjem . Ja bi volio da onaj tko je ovo započeo projekt i završi, siguran sam da će biti puno ljepše od netaknute prirode koja je bila divlja i neupotrebljiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije