Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginula na mjestu

Detalji nesreće kod Dugopolja: U sudaru s kamionom poginula splitska profesorica

Automobil smrskan u sudaru s kamionom na A1 kod Splita, jedna osoba preminula
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
17.06.2023.
u 11:15

Što je uzrok sudara zasad nije poznato, no sugovornici za Slobodnu ističu kako signalizacija nije jasno ukazivala da se promet u te dvije trake odvija dvosmjerno

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21.10 sati na autocesti A1 u blizini čvora Dugopolje u smjeru Dubrovnika poginula je ugledna splitska profesorica geografije, doznaje Slobodna Dalmacija. O njoj bivši učenici imaju samo riječi hvale. Profesorica je predavala u jednog splitskoj gimnaziji a u trenutku nesreće je bila u srebrnom fiat puntu samo još nije potvrđeno da li je bila vozač ili suvozač.

Preminula je na mjestu događaja. Nesreći je prethodio sudar dva osobna automobila i teretnog vozila. Još nisu poznati okolnosti nesreće. Zbog obavljanja očevida autocesta A1 na čvoru Dugopolje bila je zatvorena za promet u oba smjera do jutros u 7.30 sati kada je pušten promet.

Foto: HAK

Očevici događaja za Slobodnu govore da je problem bio nejasna signalizacija. Naime, prema informacijama iz Hrvatskih autocesta, od 14. do 30. lipnja zbog radova dogradnje čvora Split za sav promet zatvoren je izlazni krak čvora Split, odnosno korisnici koji idu iz smjera Dubrovnika ne mogu izaći na NP Dugopolje izlaz Split. Promet je preusmjeren u čvoru Bisko. Što je uzrok sudara nije poznato, no sugovornici za Slobodnu ističu kako signalizacija nije jasno ukazivala da se promet u te dvije trake odvija dvosmjerno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije