Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPUCAO ISPRED KUĆE

Detalji incidenta u Baranji: 51-godišnjak i ranije zlostavljao suprugu i dijete, određen mu istražni zatvor

Ilustracija za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva
Josip Regovic/PIXSELL
27.01.2022.
u 09:15

Prilikom pretrage osumnjičenikove kuće pronađena je automatska puška,  vojna puška, spremnici za automatsku pušku od kojih je u jednom bilo više komada streljiva, jedna ručna bomba i više stotina komada vojnog puščanog i pištoljnog streljiva

Kriminalističko istraživanje koje se provodi nad 51-godišnjakom koji je prošle subote pijan pucao iz automatske puške u Jagodnjaku pokazalo je kako je još od 2015. godine učestalo zlostavljao i prijetio svojoj suprugi o obitelji. 

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo, Postoji osnovana sumnja da je od 1. lipnja 2015. do točno neutvrđenog dana 2018. godine u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Osječko-baranjske županije, učestalo psihički zlostavljao svoju suprugu (1991.) govoreći joj razne pogrdne riječi, zastrašivao ju govoreći da će ozlijediti nju i njihovo zajedničko dijete (2009.) te ju fizički zlostavljao. Postoji osnovana sumnja i da je od točno neutvrđenog dana 2018. godine do 22. siječnja 2022., u nazočnosti zajedničkog djeteta, pod utjecajem alkohola, psihički zlostavljao svoju suprugu vrijeđajući ju i prijeteći joj, kao i da je 22. siječnja 2022. pred djetetom, puneći spremnik automatske puške, zaprijetio da će ubiti suprugu

Osim toga, navedeno je kako prošle subote ranije u jednom ugostiteljskom objektu pred bratom svoje supruge ponovio te prijetnje da će ih ozlijediti, a po povratku je u kasnim večernjim satima zapucao u dvorištu iz automatske puške prema policijskim službenicima koji su stigli na poziv. 

Prilikom pretrage osumnjičenikove kuće pronađena je automatska puška,  vojna puška, spremnici za automatsku pušku od kojih je u jednom bilo više komada streljiva, jedna ručna bomba i više stotina komada vojnog puščanog i pištoljnog streljiva, a što mu je sve potom oduzeto, piše u priopćenju.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava, a osumnjičeni 51-godišnjak je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičeni 51-godišnjak je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

>> VIDEO Netko je bio aktivan i na Instagramu Mateja Periša. Otac: Važne su mi samo službene informacije

Komentara 2

Avatar gracanica
gracanica
22:13 27.01.2022.

opet branitelj...

DU
Deleted user
20:09 27.01.2022.

Hoce li ga i ovaj put abolirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije