Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RONNER-GRUBAČIĆ
Povratak na članak

Desničar Geert Wilders ne može spriječiti ulazak Hrvatske u EU

– Ratifikacija u Nizozemskoj može trajati dugo, no ne znači da i bude tako - kaže nizozemska veleposlanica Ronner-Grubačić.

Komentari 41

SA
saad
11:12 08.03.2011.

booyaka Britancima je do Srbije,koliko i tebi do Kirgistana.Hrvatsko pravosudje je krivo,a ko ga kontrolira?

VL
FU
furešta
09:16 08.03.2011.

Pa svi zanju da su nizozemci prvi engleski agenti na kontinentu. I pomogli su i srbima klati muslimane u srebrenici. A ova srpska kuma laže ko srbin.

VL
OB
-obrisani-
09:18 08.03.2011.

Geert Wilders nas mozda ne ce sprijeciti, ali imamo mi puno domacih Geert Wildersa koji hoce!

VL
SA
Sarmat
09:22 08.03.2011.

Pa ti Englezi su uvijek nekog gurali da nas blokira. Carlu del Ponte, Brammertza, Sloveniju, Rehna, sada su tu Füle i Nizozemska. Kad njih popuše izmislt će nešto novo. A ovoj kravi ništa ne treba vjerovati jer je prošla srpsku školu laži.

VL
OB
-obrisani-
09:28 08.03.2011.

Desnicari uvjek na neke druge gledaju ko niza rasa, a desnicari u zapadnoj i sjevernoj Evropi pogotovo gledaju na sve balkance - Hrvate, Srbe, Bosance - ko niza rasa. Doduse potupuno isto ko sto svi balkanski desnicari i primitivci gledaju na svoje susjede

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
10:09 08.03.2011.

Hrvatsku koči \"unutarnji neprijatelj\" >:-i)

VL
DO
downunder
09:35 08.03.2011.

Ubrzo ćete svi vi pričat arapski. Iako mi nije drago da će muslići zavladat Europom uopće vas ne žalim jer ste to debelo zaslužili.

VL
OB
-obrisani-
09:45 08.03.2011.

Nece on muslimane u svojoj zemlji iz istog razloga sto nece Hrvate, Srbe i ostale balkance. Arijevskim desnicarima su to sve niza rasa

VL
HA
Haurvatat
09:48 08.03.2011.

Te brodogradilišta, pa Gotovina, pa granica, pa topnički dnevnici, pa pravosuđe, onda manjine, pa korupcija, i ZERP i sve PM. in kraju čekanja 18 mejseci, najmanje. Što sve englezi nisu izmislili i njihove sluge ne ispunjavaju. Što ste uopće ovu kozu pitali? Itako sve znamo.

VL
OB
-obrisani-
10:00 08.03.2011.

ko zna mozda i OVA --DILA za nekoga po HRVATSKOJ,heheehhheheheheh

VL
PG
praseca gripa
10:00 08.03.2011.

Bas ste odabrali personu. Dosta je da je beogradska snaha. Uvijek nam tako nesto gurate pod nos,a pametne Hrvate izbjegavate.

VL
MA
maraosta
10:02 08.03.2011.

Zbilja ste naivni.Vi ste za europsku uniju a nemate pojma kaj je to .Za početak počnite inzistirat da sva poglavlja o pristupu u europsku uniju stave na internet pa da vidimo što su sve potpisali .A ne da vas Vesna Pusić informira o tome.

VL
KA
kalifront
10:02 08.03.2011.

Ajde ajde, pomogli ste srbima klati u bosni, pa onda nije problem da pomažete englezima sada s kojima ste braća u loži. Sve ćemo to preživjeti i jednog dana naplatiti.

VL
JA
jankoprekobrda
10:05 08.03.2011.

Sve pripreme i radnje a da se nije pitalo narod, prvo je trebalo od naroda referendumom traziti da se odobre pristupne i pregovaracke radnje, apotoma kada se zavrse onda novi referendum da se odobri i podpis ugovora o pristupu. Ovakoo je to nakaradno i nije demokratski, a osim toga nasa vlada se ponosa previse servilno prema EU, nema zastite vitalnih nacionalnih interesa. I sto vrijedi sav trud i potrosen novac kada na referendumu nece proci.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
10:21 08.03.2011.

10:05h jankoprekobrda...krivo razmišljaš. Zapravo \"od šume ne vidiš drvo\" jer uopće nije bitno kako su počele pripreme za EU (ili NATO). Bit je u samoj \"pripremi za\"....automatski znači kak se moraš pripremat za nešto od čega se razlikuješ. Treba li se Švicarska pripremati za bilo kaj...ne jer njihov sustav u svojoj srži sadrži neke kulturne i civilizacijske vrijednosti (ali i zakonsku podlogu) koji su identični zajedničkim vrijednostima zapadnog svijeta.....eto, a mi se moramo \"pripremati za\" i nikak se pripremit.....bez uvrede, ništ loše ne mislim no shvaćaš li na kaj šicam ?!

VL
B6
Booyaka 619
10:21 08.03.2011.

U diplomaciji više od 70% poslova obavlja se putem osobnih kontakata i veza, a ako ste pažljivije pratili svi bivši diplomati koji imaju iskustva s životom u regiji uglavnom su živjeli u Beogradu ili im je partner rodom od tamo. To su neki urođeni refleksi, predrasude ili zablude kojima se i iskusni diplomati teško mogu othrvati. Srbi su u bivšoj Jugi držali diplomaciju i kao i u tzv. \'JNA\', nisu dozvoljavali napredak nesrpskim kadrovima, osim dokazanim \'Jugoslovenima\' poput Budimira Lončara. Zato je u početku Hrvatska imala problema s dokazivanjem pravog razvoja događaja i zato su sve akcije za pomoć bile spore. Problem je u tome što izgleda da hrvatska diplomacija sudeći po aktivnostima i danas ponekad nije na nivou naprednih diplomacija

VL
SA
saad
10:54 08.03.2011.

Hrvatsku koci hrvatsko pravosudje.Tko upravlja pravosudjem?No nije to nikakvo pravosudje,to je krivosudje.

VL
B6
Booyaka 619
10:56 08.03.2011.

Uvijek se radi o \"Quid pro quo\". Srbi su na nagovor Londona relativno mirno odustali od Kosova - zauzvrat, obećana im je RS i britanska pomoć oko ulaska u EU. Problem je složeniji jer je EU najavila stanku u proširenju nakon primanja Hrvatske i zato Englezi i njihovi saveznici nastoje usporiti Hrvatsku dok je uloga Srbije (lažnim optužnicama) destabilizirati regiju kako bi poslai signal \"Svi su oni isti, ništa nisu naučili\". Ako Hrvatska bude čekala 5 godina na ulazak, britanska diplomacija naći će način kako ubrzati ili sniziti kriterije za promjene u Srbiji i vezati ulazak Srbije s ulasko Hrvatske. Zato nam sada treba stabilnost, HDZ će zbog svoje promašene politike svakako biti kažnjen na sljedećim izborima, samo sada nam trebaju mir i stabilnost.

VL
B6
Booyaka 619
11:35 08.03.2011.

@ saad U pravu si ti kada kažeš da je HDZ najveći krivac za nered u pravosuđu, i ja isto to mislim. Ali griješiš po pitanju interesa britanske diplomacije za Srbiju. Da se zanimaš za povijest znao bi više o tim stvarima i ne bi tvrdio to što tvrdiš. Danas samo hrvatska politika nema strategiju razvoja i ne promišlja o globalnim intersnim sferama. Britanski interes od 19. stoljeća bio je zauzdati Njemačku i spriječiti Njemačko-Rusku suradnju na europskom unutarnjem kopnu. Prvi Svjetski rat koji su velikosrbi pokrenuli na zapovjed otočnog gospodara (odgovarao je Velikoj Britaniji jer je tada bila pred bankrotom) zaustavio je Njemačku izgradnju željeznice prema Iraku što bi joj omogućilo širenje utjecaja na Perziju... Sve se vodi oko razmještaja interesnih sfera, nemoj biti naivan. Zašto onda EU nema jedinstvenu vanjsku politiku ako ne postoje različiti interesi?

VL
PR
prvacrta
10:14 08.03.2011.

Udala se za Beograđanina.., pa normalno je da u tom slučaju radi u Zagrebu...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.