Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Penava:

Desnica bez dogovora, glasovi idu suparnicima

Zagreb: Pocela jesenska sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.03.2024.
u 17:55

Marijan Pavliček, inače predsjednik Hrvatskih suverenista, kaže da je za ovo što se događa među strankama desnice isključivi krivac DP

Ovoga tjedna raspušta se Hrvatski sabor, a vrlo brzo dobit ćemo i točan datum parlamentarnih izbora koji će po mnogo toga biti drukčiji od svih do sada. Naveliko su započela i slaganja koalicija koje su već manje-više poznate. I dok HDZ ima svoje partnere, a i SDP je složio koaliciju stranaka ljevice desni politički spektar u Hrvatskoj je razjedinjen. Prema trenutačnim informacijama Domovinski pokret će ići sa svojom listom, koalicija Most i Hrvatski suverenisti sa svojom, a Karolina Vidović Krišto sa svojom. Slično će postupiti i ostale stranke desnice koje nemaju parlamentarni status. Stoga se postavlja pitanje zašto stranke desnice ne mogu doći do nekog zajedničkog dogovora i zajedno izaći na izbore kako bi ostvarile neki značajniji izborni rezultat. Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kaže kako za sada nema nikakvog dogovora s Mostom na kojem insistiraju zadnjih nekoliko tjedana.

– Ne znam zašto kod važnijih stranaka na desnici, a koje prelaze izborni prag, za sada nema dogovora. Postoji još vremena prije izbora, a bit će vremena i nakon izbora te se nadam da će razum prevladati i da će doći do dogovora. Na ovaj način gube se glasovi koji odlaze našim političkim suparnicima – rekao je Penava. Dodao je i kako pregovorima pokušavaju doći prije svega do dogovora s relevantnim strankama desnice, ali da je problem s malim strankama, koje imaju gotovo nikakvu potporu, a koje imaju velike zahtjeve.

Tako dolazimo i do svojevrsnog apsurda iz Vukovara koji prikazuje sva događanja na desnici u Hrvatskoj. Dvije stranke desnice, Domovinski pokret i Hrvatski suverenisti, pod raznim imenima, vode Vukovar već deset godina ali ne samo da na izbore neće ići zajedno nego će biti i ljuti izborni protivnici na skorim izborima.

VEZANI ČLANCI:

– Na lokalnoj razini naši su odnosi u redu, i tu surađujemo deset godina, dok su na državnoj razini oni takvi kakvi jesu. U vrijeme izbora temperatura je dodatno podignuta, svatko se bori za sebe i čuju se svakakve riječi. Ono što se događa na lokalnoj razini jako malo je povezano s nacionalnom razinom – rekao je Penava.

Njegov koalicijski partner u Vukovaru i ljuti suparnik na parlamentarnim izborima Marijan Pavliček, inače predsjednik Hrvatskih suverenista, kaže da je za ovo što se događa među strankama desnice isključivi krivac DP.

– Dvije godine DP, kroz "svoje" medije i portale, proziva Most i Hrvatske suvereniste, a sada žele neku koaliciju. Cilj im je bio da se oni postave kao ti pod čijim kišobranom bi se vodila politika desnice. Neka se DP zapita kako to da nitko s desnice ne želi s njima u koaliciju. Je li to zbog nas ili je ipak do njih? Ja mislim da je to ipak do njih – riječi su Pavličeka koje jasno pokazuju kolike su podjele među strankama desnice.

Komentara 3

DA
darwil
13:55 15.03.2024.

Aj stavi još podkapaticiranog Karamarka i Hasu turskog historičara i Domovinski je most na nuli ili minusu.

BA
Barba56
01:04 13.03.2024.

A tko zeli sa tobom Pavlicek ? Mostovci i Mozemovci ?

Avatar Barba
Barba
12:56 15.03.2024.

Penava još uvijek misli da s pozicije predsjednika druge stranke može maknuti Plenkovića s pozicije predsjednika HDZ-a. On je opsjednut, a istovremeno zadivljen s Plenkovićem. Može li jadnije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije