Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Deset društava INA Grupe nagrađeno za prakse u upravljanju ljudskim resursima koje potiču pozitivne promjene na tržištu rada

INA Grupa
08.11.2023.
u 16:50

Deset društava INA Grupe dokazalo je kontinuirani napredak u upravljanju ljudskim resursima te im je i ove godine dodijeljen certifikat Poslodavac Partner. Društvo INA, d.d. je, uz dvanaesti certifikat Poslodavac Partner, ove godine ponovno dosegnula i visoke standarde za dobivanje certifikata Above and Beyond u čak četiri od pet kategorija – „Future“, „Innovation“, „Impact“ i „Inclusion“.

Svih deset nagrađenih društava INA Grupe potiče i njeguje kulturu inovacija kroz brojne inicijative. Definirane su kompetencije budućnosti, kao i programi koji omogućavaju osposobljavanje zaposlenika potrebnim vještinama u budućnosti i zahtjevima budućih poslova. Svi zaposlenici imaju mogućnost sudjelovanja u programima za razvoj novih vještina i usavršavanja postojećih kompetencija, dok se Ljudski resursi istovremeno brinu da implementirane prakse pružaju čvrst temelj za osobni i profesionalni rast i razvoj svakog zaposlenika.

„Izuzetno smo ponosni što je još jednom prepoznat naš napredni pristup ljudskim resursima koji istovremeno podržava rast organizacije i zadovoljstvo zaposlenika, a upravo je taj balans izrazito važan u doba nepredvidivih i čestih izazova. Važno nam je da i struka prepoznaje sve dobre prakse upravljanja ljudskim resursima koje provodimo i kontinuirano unaprjeđujemo, no još važnije od toga je da to prepoznaju i cijene naši radnici. Nastavljamo s kvalitetnim inicijativama na razini cijele INA Grupe koje doprinose zdravlju i dobrobiti radnika, uspostavljanju ravnoteže između poslovnog i privatnog života, kontinuirano jačamo sustav razvoja zaposlenika jer smo svjesni činjenice da su doprinos radnika, njihova motivacija i zadovoljstvo ključni za održivo poslovanje i uspjeh“, izjavila je prilikom primanja certifikata Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u Ini.

Funkcija ljudskih resursa u Ini aktivno je uključena u izgradnju odnosa sa svim ključnim dionicima i osigurava provedbu najboljih praksi ljudskih resursa koje pridonose dobrobiti cijele organizacije. Zaposlenicima su na raspolaganju brojne interne i eksterne razvojne aktivnosti koje se provode grupno ili lokalno što omogućuje razmjenu znanja, pozitivnih praksi kao što je primjer s INA Akademijom. Ova interna akademija postoji od 2016. godine te je kroz proteklih sedam godina educirala gotovo 15 tisuća zaposlenika kroz 700 edukacija.

INA Grupa kontinuirano jača suradnju s akademskom zajednicom te ulaže brojne resurse u potporu razvoju kompetencija i znanja mladih ljudi. Kroz različite suradnje s akademskom zajednicom INA Grupa priprema mlade ljude za tržište rada. Osobito je važna mogućnost obavljanja stručne prakse u kompaniji kako bi učenici strukovnih škola i studenti različitih usmjerenja imali priliku naučiti i primijeniti svoja znanja, kao i stvoriti nova rješenja primjenjiva u stvarnom poslovnom okruženju.

U upravljanju ljudskim resursima INA provodi inovativne prakse koje razvija uz veliko povjerenje u ljude i otvorenost za nove ideje. Unutar organizacije formirani su namjenski odjeli za inovacije, patente, izume i tehnička unaprjeđenja. Postoji i platforma za povezivanje mentora i mentoriranih koja se koristi na grupnoj razini. U Ini njeguju i inovativne inicijative za jačanje društvene kohezije kroz interne platforme za suradnju poput vlastitih programa bikeZONA, beneFIT, Čitaj&dijeli i Roditelji u Ini.

„Stvaranje HR rješenja koja su prikladna za kompaniju ove veličine vrlo je složeno. INA ulaže veliki trud u koordinaciju svojih društava koja posluju u različitim hrvatskim regijama i susjednim zemljama. Inina postignuća i inicijative u području ljudskih potencijala vrlo su inspirativna, ne samo za povezana društva Ine u kojima prakse upravljanja ljudskim potencijalima imaju utjecaja na njihove brojne zaposlenike, već i za cijelu hrvatsku HR zajednicu“, kazala je povodom dodjele certifikata Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner u Grupi Selectio.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije