Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVODNO BOLESTAN

'Depresivan' J. Stanišić ponovo traži puštanje iz haaškog pritvora

haag
Arhiva VL
02.03.2012.
u 20:09

Jovica Stanišić u haaškom pritvoru je od 2003., a već nekoliko godina, odnosno od početka suđenja 2008., navodnom bolešću odgađa sudski proces te se pokušava proglasiti nesposobnim kako bi izbjegao kaznu

Obrana Jovice Stanišića, bivšeg načelnika Službe državne sigurnosti Srbije protiv kojeg se u Haagu vodi proces zbog ratnih zločina nad Hrvatima i Bošnjacima počinjenih tijekom rata u BiH, zatražila je pred sudom da ga 'odmah i bezuvjetno' pusti iz pritvora kako bi se mogao liječiti od depresije, prenio je Dnevni avaz.

Branitelj Wayne Jordash u svom zahtjevu pozvao se na svjedočenje sudske psihijatrice Vere Petrović koja tvrdi kako Stanišiću u pritvoru nije osigurana primjerena psihoterapija, odnosno da je ona svedena isključivo na uzimanje antidepresiva. Stoga je od suda zatraženo da se bivšem zapovjedniku paravojnih postrojbi poput Crvenih beretki i Arkanovih tigrova osigura primjereniji tretman ili da se zakaže rasprava o njegovoj mentalnoj sposobnosti za proces.

Stanišić je u haaškom pritvoru od 2003., a već nekoliko godina, odnosno od početka suđenja 2008., navodnom bolešću odgađa sudski proces i pokušava se proglasiti nesposobnim kako bi izbjegao izricanje presude. Tereti ga se za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu kojemu je cilj bio prisilno i trajno uklanjanje nesrba s velikih dijelova teritorija Hrvatske te Bosne i Hercegovine od 1991. do 1995. te da je po osobnoj i zapovjednoj odgovornosti odgovoran za progon na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi kao zločin protiv čovječnosti i zbog likvidacija Bošnjaka iz Srebrenice koje su 1995. počinili 'Škorpioni', postrojba SDB-a pod njegovom izravnom kontrolom.

Komentara 5

AS
a_sutra
22:51 02.03.2012.

Ma pustite covjeka. Nije on kriv. Omaklo mu se. hahah

OB
-obrisani-
08:53 03.03.2012.

Depresivan čovjek, država mu sve manja.. Ode Kosovo... Za što se on borio..

Avatar dovidovic
dovidovic
15:58 04.03.2012.

Ne bi me začudilo da ga Haški sud pusti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije