Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI HRVATSKI KIBORG

Denis Periša: 'Nedavno mi lik prijetio, napao me. Kaže da me čip štiti od korone'

Denis Periša
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
07.04.2020.
u 15:52

Do sada su ih isprintali stotinjak, a imaju materijala za još 200 komada te se nadaju kako će to zadovoljiti sve narudžbe koje su dobili.

Denis Periša, koji je postao poznat u široj javnosti kad je ugradio čip u svoju ruku, ovih dana u tri smjene zajedno sa svojom vrijednom ekipom printa vizire za zdravstvene djelatnike. 

Do sada su ih isprintali stotinjak, a imaju materijala za još 200 komada te se nadaju kako će to zadovoljiti sve narudžbe koje su dobili. Oni rade volonterski i besplatno

- Imamo narudžbi iz Knina, Drniša, Šibenika, Murtera... Traže nas vizire za liječnike opće prakse, stomatologe, odjele radiologije i ginekologije, za Hitnu pomoć... Prve verzije su nam bile nešto lošije, ovo što sada radimo je već deseta, poboljšana verzija pa ćemo one kojima smo dali prve primjerke, opet dati ove bolje, s debljom plastikom – kazao je Periša za 24sata uz kojega je u projektu i prijateljica i suradnica Ana Bogdanović.

Kako vele, njihova misija ih na neki način 'spašava' od nametnute samokarantene i zabrane kretanja. 

- Znači, nedavno mi je lik prijetio, napao me, i nije se šalio. Bio je mrtav ozbiljan, govorio mi da sam ja znao što se sprema, da sam ja čip ugradio u suradnji s vojskom. Uvjeren je da sam zbog čipa zaštićen od koronavirusa. Ljudi su poludili, ne znam što da kažem – ispričao je Periša kojemu čip veličine zrna služi za pohranjivanje važnih podataka, a omogućuje i plaćanje računa jednim zamahom ruke preko POS-a, no taj dio s bankom još nije uspio usuglasiti. 

 

Ključne riječi

Komentara 11

PL
Plavetnilo
16:13 07.04.2020.

Ima li članak o ovom debilu neku poruku?

NE
neboiznadzagreba2
16:32 07.04.2020.

Promovirate čipiranje,?

DU
Deleted user
16:27 07.04.2020.

Ja ne bih još volio biti terminator.Ako on želi široko mu polje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije