Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOTOVINA U HERCEGOVINI Hercegovački franjevac Petar Krasić ponavlja kako nije skrivao Gotovinu u svom egzotičnom planinskom samostanu

Del Ponte je preko mene optuživala Vatikan!

13.12.2005.
u 19:29

MASNA LUKA - Nisam skrivao Antu Gotovinu niti sam s generalom bio u ikakvom kontaktu otkako je protiv njega podignuta haaška optužnica - kazao nam je fra Petar Krasić, upravitelj franjevačke kuće u Masnoj Luci, nakon Gotovinina uhićenja na Tenerifeu. - Da je Gotovina kojim slučajem bio kod mene o tome bih svakako bio dužan obavijestiti svoj provincijalat - napominje ovaj hercegovački franjevac.

Podsjećamo, fra Petar je optuživan da je u egzotičnom franjevačkom samostanu na obroncima planine Čvrsnice u Hercegovini skrivao Gotovinu, zbog čega mu je zabranjen ulazak u Europsku uniju. Ta mu je zabrana, s obzirom na to da je riječ o vrlo uglednom all round kinološkom sucu, značajno naštetila. Stoga je slao i pisma Paddyju Ashdownu s molbom da poništi tu odluku, a isto je učinio i hercegovački provincijal. No, do danas nije stigao nikakav odgovor na njegovu adresu.

- To samo pokazuje nemoralnost i nepristojnost visokog predstavnika. A također, nakon što je Gotovina uhićen u inozemstvu, mogu kazati da je Carla del Ponte preko mene optuživala instituciju moga reda. Nakon što je optužila i druge fratre jasno je da će početi optuživati i Vatikan. Nema drugog objašnjenja nego da se radi o mržnji te osobe prema instituciji vjere - ističe fra Petar. On također napominje kako je u cijeloj ovoj priči vrlo dvojbena tužiteljičina profesionalna i moralna vrijednost. - Ona bi trebala biti vrh profesionalizma, a olako je optuživala ljude nanoseći im veliku štetu. Sada cijeli svijet, nakon Gotovinina uhićenja, zna da je Carla del Ponte lažno optuživala Crkvu - zaključuje fra Petar.

Zbog prirode svoga posla fra Petar Krasić je u prilici upoznavati brojne osobe iz raznih područja. Kaže da je tako upoznao i generala Antu Gotovinu, ali ponavlja da se s njime sretao samo u razdoblju prije podizanja optužnice od haaškoga tužiteljstva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije