Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba hitnu pomoć

Dejan trpi stravične napadaje. Za operaciju treba 24.406 eura!

dejan avgustinovic
Udruga Hrabro dijete
19.07.2013.
u 23:17

Stravični napadi Dejanu Avgustinoviću su svakodnevica, a uživanje u mladosti nešto o čemu samo može sanjati

Dejan Avgustinović (18) od atipične epilepsije boluje od svoje 12. godine. Stravični napadi su mu svakodnevica, a uživanje u mladosti nešto o čemu samo može sanjati. Do sada je, povjerila je njegova majka Ivanka za 24 sata, promijenio najmanje 20 lijekova, ali još nije pronašao onaj koji bi mu kontrolirao sve učestalije napade.

- Sretni smo kad prođe dan bez napada. Svaki drugi dan zovemo Hitnu - očajna je majka mladića koji je zbog bolesti prestao pohađati i školu.

- Jednom smo prelazili cestu na putu u školu kad me uhvatio napad i pao sam. Prijatelj je riskirao život da me uhvati i baci na stranu. Auti koji su prolazili su me mogli pregaziti da nije tako reagirao - prisjetio se Dejan dok je njegov otac kazao kako \'\'napadi traju i po pet, šest sati\'\'.

- Uhvati ga grč i onda od boli padne u nesvijest. Noga mu je u grču i tvrda je kao kamen, a on se ne budi. Osvijesti se nakon nekoliko minuta i onda opet počnu grčevi i jauci - očajan je otac Anto koji sina više ne ispušta iz oka.

Neuropedijatrica koja je liječila Dejana preporučila im je kliniku u Njemačkoj. Bila je spremna potpisati zahtjev za HZZO, ali je Dejan u međuvremenu postao punoljetan. Tada je morao je promijeniti liječnike koji za kliniku ne žele ni čuti.

Prošle godine u rujnu Avgustinovići su skupili novac za pregled u Njemačkoj.

- Napravili su EEG i magnetsku rezonancu. Pregled i smještaj smo platili 2000 eura. Njemački liječnici su nam dali sve račune i papire za predoperativni pregled koji stoji 35.000 eura. Mislili su da će nam to HZZO platiti - kazao je otac Anto. Na pregled bi trebali ići u kolovozu, ali očajni roditelji više ne znaju što učiniti. Za predoperativni pregled nedostaje im 262.000 kuna.

Udruga \'\'Hrabro dijete\'\' moli sve koji mogu da novac za pomoć Dejanu uplate na sljedeći broj računa:

Avgustinović Dejan

Kozari put 78, 10000 Zagreb

OIB: 36692288130

Žiro račun : 2402006 -3102451973

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK DD

SWIFT ADRESA (BIC): ESBC HR 22

IBAN:HR8824020063102451973

KONTAKT : OTAC ANTUN – 091- 2522-463

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije