Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ MAĐAREVIĆ

Dejan Kovač: Nisam ni slutio da je stanje hrvatske diplomacije ovako loše

Dejan Kovač
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
19.08.2019.
u 09:45

Predsjednički kandidat Dejan Kovač komentirao je slučaj prve tajnice Elizabete Mađarević koja je optužena za objavljivanje ksenofobičnog i rasističkog sadržaja. Ona tvrdi kako je njezin profil na Facebooku hakiran.

Predsjednički kandidat Dejan Kovač komentirao je na Facebook slučaj prve tajnice hrvatskog veleposlanstva u Njemačkog Elizabeta Mađarević koja je objavljivala tekstove ksenofobnog, rasističkog i homofobnog sadržaja. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ogradilo se od takvih izjava, a ona tvrdi kako je njezin profil hakiran. 

Kovač navodi kako nije ni slutio da je stanje u hrvatskoj diplomaciji toliko loše kad je rekao da će redizajnirati hrvatsku diplomaciju. On smatra kako je retorika 1940-ih neprihvatljiva i škodljiva ugledu Republike Hrvatske. 

Foto: Screenshot: Facebook

Ističe kako će se on kao predsjednik zalagati za oštru osudu takvog govora i kadroviranje diplomacije prema kompetencijama. 

Status prenosimo u cijelosti. 

- Kad sam rekao da ću redizajnirati hrvatsku diplomaciju nisam ni slutio da je stanje ovako loše. U 21.om stoljeću retorika iz 1940ih je neprihvatljiva i šteti ugledu Republike Hrvatske. Jedan izolirani incident ne predstavlja mišljenje svih hrvatskih građana. Kao predsjednik RH zalagat ću se oštru osudu ovakvog govora i kadroviranje diplomacije prema kompetencijama, a ne prema partijskim iskaznicama. Da li Vam se i dalje ideja o izvozno orijentiranoj diplomaciji čini smislena?, napisao je Dejan Kovač na Facebooku

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije