Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv kilograma

Debeli engleski policajci koji ne mogu potrčati imat će manje plaće

policija, policajac, velika britanija, engleska
Reuters/Pixsell
16.03.2012.
u 18:50

Čak je 44 posto policajaca u službi prekomjerne težine, 19 posto ih je pretilo, a jedan posto ih je iznimno debeo

Britanska vlada odlučila je stati na kraj policiji koja se pretvorila u skupinu bucmastih, debeljuškastih čuvara zakona kojima svaka malo "žešća" tjelesna aktivnost predstavlja nemoguću misiju. Prema novim analizama, čak je 44 posto britanskih čuvara reda prekomjerne težine, 19 posto ih je pretilo, a jedan posto je iznimno debelo.

Ubuduće policajci će birati sviđa li im se više novac ili slatkiši. Naime, prema novom pravilniku, policajci će dva puta na godinu prolaziti testove fizičke spremnosti i kondicije, a onima koji ih ne zadovolje, plaća će se drastično srezati. Ipak, ni ovi novi testovi neće biti pretjerano teški.

– Da bi zadovoljio test snage, policajac treba moći gurnuti teret od 34 kilograma, a za povlačenje treba nešto više, otprilike 35 kilograma. Jačina stiska treba biti najmanje 32 kilograma, kažu u britanskoj policiji.

Koliko su ovi novouvedeni testovi blagi, najbolje govori podatak da ih čak i policajci koji će ove testove snage i izdržljivosti uskoro prolaziti smatraju – smiješnima.

– Provjerio sam kako se testiraju policajci u Australiji. Njihove redovite provjere dvostruko su teže i ovo ću proći i s viškom kila – kaže jedan od britanskih bobbyja.

 

Komentara 1

Avatar Torento
Torento
20:02 16.03.2012.

Zašto trčati? Zašto onda imaju pištolje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije